“KULELİ ÖĞRENCİLERİYLE İLGİLİ GİRİŞİM YAPILDI... MAHKEME SONUCU BEKLENECEK”

Özgürgün yine soru üzerine, darbe girişimi dolayısıyla gözaltına alınan Kuleli Askeri Lisesi öğrencileri arasında bulunan KKTC vatandaşları konusunda Dışişleri Bakanlığı’nın girişim yaptığını ancak mahkeme sürecinin sürdüğünü, buradan çıkacak sonucun beklenmesi gerektiğini dile getirdi.

Mehmetçik'teki çöplükte, Fethullah Gülen'e ait kitapların yakılması meselesiyle ilgili sorulan bir soru üzerine bu konudaki teknik incelemenin zaman aldığını anımsatan Özgürgün, o süreyi beklemek gerektiğini, teknik incelemeden önce içeriklerin ne olduğunu söylemenin mümkün olmadığını kaydetti.

Özgürgün, Türkiye’deki devlet kurumlarında çalışan KKTC vatandaşlarının Olağan Üstü Hal kapsamında, yurt dışına çıkmakla ilgili sorun yaşadığı, bu konuda bilgisine gelen bir durum olup olmadığının sorulması üzerine, bu konuda bilgisine gelen birşey olmadığını söyledi.

Türkiye’de çalışanların TC devletinin aldığı kararlara uymak durumunda olduğunu hatırlatan Özgürgün, işten ayrılmayı seçmeleri durumunda seyahatle ilgili bir sorun yaşayacaklarını düşünmediğini dile getirdi.