ÖZERSAY KESİN KONUŞTU
Kıbrıslı Türk görüşmeci Kudret Özersay, Kathimerini gazetesine verdiği söyleşide"Kesin çözümün özünün iki kurucu devletten oluşacak federasyon olacağını ifade etti.
KIBRIS TÜRK TARAFININ DEĞİŞMEZ TEZİ
Özersay, Kıbrıs Türk tarafının değişmez tezinin iki kurucu devletten oluşan federasyon olduğunu net olarak açıkladığı söyleşide, BM planlarında da"İki kurucu devlet" teriminin sürekli kullanıldığını özellikle vurguladı.
ORTAK AÇIKLAMA İKİ TARAF İÇİNDE BAĞLAYICIDIR
Özersay, iki taraf içinde bağlayıcı nitelikte olan ortak açıklama da iki kurucu devlete vurgu yapıldığını hatırlatarak Rum tarafınında AB hukukuna göre daha önce kabul ettiği kurucu devlet terimini kullanmak zorunda olduğunu söyledi.
ŞU ANDA Kİ SORUN
Şu anda müzakere masasında karşılaşılan sorunun çözüm modeli ile ilgili olmadığını ve ortak bir B planının söz konusu olduğunu fakat Rum tarafından henüz bir gelmediğini belirten Özersay BM Genel Sekreteri'nin özel danışmanı Eide'nin mevcut prosedürü çerçeveye sokmasını ve disipline etmesinin kaçınılmaz olduğuna vurgu yapmıştır.Kudret Özersay ayni zamanda BM'nin ve özel danışmanının ilgilerini yeniden Kıbrıs sorununa çevirmelerinin gerekliliğine değindi.
ŞU ANDA HAYATI BİR GÖREVE ODAKLANDIM
Kudret Özersay KKTC Cumhurbaşkanlığı adaylığı konusunda kendisine yöneltilen soruyu ise "Şu anda hayati önem taşıyan bir görev yürütüyorum ve tüm dikkatimi bu göreve odaklamış bulunmaktayım. Gerek gördüğümde kesin kararımı açıklarım"
şeklinde cevapladı.
KIBRIS MANŞET
ÖZEL HABER