"Vize serbestisi için üzerimize düşeni yapacağız. AB’nin de net şeffaf şekilde hareket edeceğini, bu kadar sorumluluğu yerine getirmiş Türkiye’ye karşı hareket edeceklerini düşünüyorum"

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, vize serbestisi için çalışmaların devam ettiğini belirterek,"Vize serbestisi için üzerimize düşeni yapacağız. AB’nin de net şeffaf şekilde hareket edeceğini, bu kadar sorumluluğu yerine getirmiş Türkiye’ye karşı hareket edeceklerini düşünüyorum" dedi. 

Bakanlar Kurulu sonrası gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulunan Kurtulmuş'un açıklamalarından satırbaşları şöyle:

 "Şimdi sorumluluklarını yerine getirme sırası AB’dedir. AB’nin de net şeffaf şekilde hareket edeceğini, bu kadar sorumluluğu yerine getirmiş Türkiye’ye karşı hareket edeceklerini düşünüyorum. Teknik düzeyde görüşmeler devam ediyor. AB Bakanımız ve Dışişleri Bakanımız çalışmalarını sürdürüyor. Brüksel’deki toplantıların devamı olan bir takım görüşmeler sürdürülecek. Bu sürecin olumlu bir şekilde sonuçlanması için üzerimize düşeni yapacağız.

 Arkadaşlarım, ikinci olarak ele alınan konu paralel devlet yapılanması ile ilgili mücadelede bakanlıklarla ilgili yapılan çalışmalar. Özellikle MGK’da paralel yapılanma bir terör örgütü olarak tanımlanmasıyla gelinen süreçte yapılacak olan işler gündeme getirilmiştir. Bu süreçteki yapılacak olan çalışmalar gözden geçirilmiştir. Devletin bütün birimleri tarafından hassasiyetle takip edileceğini söylüyorum.