Kıbrıs Üzerinden Oyunlar Oynanıyor


Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu ile eşi Meral Eroğlu, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan’ın onuruna akşam yemeği verdi.

EROĞLU: “HRİSTOFYAS VE ANASTASİADİS ANLAŞMA İRADESİNE SAHİP DEĞİL”

Yemek öncesinde konuşma yapan Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, “Ziyaret, bizi müzakere masasında tutup da ambargolar altında eritmeye çalışan dış dünyaya karşı çok önemli bir mesaj olarak değerlendirilmelidir” dedi. Anlaşma iradesi olmadan bir anlaşmaya varıp sonuç almanın mümkün olmadığını vurgulayan Eroğlu “Bugüne kadar ne Hristofyas’ın, ne de Anastasiadis’in bir anlaşma iradesine sahip olduklarını gördüm” şeklinde konuştu.

“KIBRIS ÜZERİNDEN OYUNLAR OYNANIYOR”

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da konuşmasında, Kıbrıs üzerinde oynanan oyunları 11 yıllık Başbakanlığı döneminde de yaşadığına dikkat çekti. Erdoğan, Bürgenstock’ta Annan Planı meselesinde Yunan tarafının manevralarını, ikircikli tavırlarını, kendilerini orada Annan’a göstermenin bahtiyarlığını yaşadıklarını kaydetti.

“ANASTASİADES BENİMLE İKİ KEZ GÖRÜŞTÜ... HRİSTOFYAS’I ELEŞTİRDİ... HADİ ŞİMDİ ÇÖZ”

Rum Yönetimi lideri Anastasiades’in kendisiyle iki kez görüştüğünü söyleyen Erdoğan şöyle devam etti:

“Kendisi bana şunu söylemiştir. Ben Hristofyas’ın yaklaşımlarını beğenmiyorum, kabul etmiyorum... Bu işi artık çözmemiz lazım. Hadi gel şimdi çözüm noktasındasın. Çöz... Görüyorsunuz gene manevra yapıyorlar. Bunların genlerinde var. Belli yerlerden talimat almadıkça bunlar adım atamaz. Atsalar da, atmasalar da, onlar kaçacak, biz kovalayacağız. Davos’ta ben Annan’a şunu söylemiştim. Türkiye olarak, Türkler olarak ‘biz bir adım önde olacağız ama siz ne yapacaksınız’ demiştim. Biz sözümüzde durduk ama onlar sözlerinde duramadı.”


CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN KKTC’DEN AYRILDI

Cumhurbaşkanı seçilmesinin ardından ilk yurt dışı ziyaretini dün KKTC’ye yapan Türkiye’nin 12. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yaklaşık 10 saatlik ziyaretini tamamladı.

Erdoğan ve beraberindekiler, Türkiye Cumhurbaşkanlığı’nın yeni uçağı TC-TUR adlı Airbus A330-200 tipi uçağıyla İstanbul’a gitmek üzere saat 23.00’te Ercan Havalimanı’ndan ayrıldı.

Kaynak: Star Kıbrıs