KOALİSYONU'UN UBP KANADINDAN KESİNLEŞEN BÜROKRATLAR

Kıbrıs Manşet Özel Haber

CTP BG - UBP Koalisyon hükümetinin programının görüşmeleri devam ederken süratli bir şekilde icraata başlayan bakanlar , çalışabilecekleri bürokratları belirlemeye başladılar.

ULAŞTIRMAYA VARDAN İLE GÜÇLÜSOY

Ulaştırma Bakanlığı Özel Kalem Müdürlüğüne , tartışılan diğer isimlerin aksine uzun yıllardır Ulaştırma Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu'na yakınlığıyla bilinen Erol Vardan'ın atanacağı öğrenildi. Kıbrıs Manşete bilgi veren güvenilir kaynaklar Erol Vardan'a bu görevin tebliğ edildiği ve göreve başlaması istendiğini belirttiler.

Kıbrıs Manşetin güvenilir kaynaklardan edindiği bilgiye göre Ulaştırma Bakanlığı müsteşarlığına ise , Tahsin Ertuğruloğlu'nun Dışişleri Bakanlığı döneminden bürokratı olan , UBP Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün'ün de Dışişleri Bakanlığı döneminde özel kalem müdürlüğü görevini yürüten  Durali Güçlüsoy'un atanacağı öğrenildi.

KORTAY BAKANLIK MÜDÜRÜ

Geçmiş UBP iktidarında Ortaöğretim Dairesi Müdürü olan Mehmet Kortay da görev alacak olanlardan. Turizm Bakanlığı Bakanlık Müdürlüğü için ortada bazı isimler dolaşırken bu makam için en kuvvetli adayın Mehmet Kortay olduğu söyleniyor. Kıbrıs Manşetin güvenilir kaynaklardan edindiği bilgiye göre partinin eski bürokratlarından olan Kortay'ın , hem partiyi hiçbirzaman terketmediği , hem de Bakan Faiz Sucuoğlu ile olan yakın ailevi dostluklarının bu görevde en şanslı isim olduğunu belirttiler.

MİLLİ EĞİTİMDE İLK ATAMA SOĞUKPINAR 

Milli Eğitim Bakanlığında ilk görevlendirme Özel Kalem Müdürlüğünden başladı. Milli Eğitim Bakanlığı görevine büyük bir süratle başlayan Kemal Dürüst , Özel Kalem Müdürlüğü görevi için eski mesai arkadaşı Şifa Soğukpınar konusunda ısrarcı davrandığını , dolayısıyla Şifa Soğukpınar'ın ataması ilk yapılacak olanlardan olduğu ileri sürülüyor.