"EROĞLU'da ŞÜPHELİ"

Gazeteci Tekman, Talat’ın seçimlere katılmama sebebinin CTP’nin tavrı olduğunu söyledi

Gazeteci Ali Tekman, İkinci Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat’ın Nisan 2015 seçimlerine katılmayacağını açıklamasında CTP’nin tavrının etkili olduğunu belirtti. Tekman benzer sıkıntıların Cumhurbaşkanı Eroğlu’nda da olduğunu savundu. Talat’ın bir süreden bu yana CTP içerisindeki sıkıntılara işaret ettiğine vurgu yapan Tekman, Talat’ın haklı olduğunun görüldüğünü kaydetti. Bu sürecin CTP için yıpratıcı bir hale gelmeye başladığına dikkat çeken Tekman, Talat’ın partinin daha fazla zarar görmemesi için böylesi bir karar aldığını söyledi. Tekman, “Talat seçilemeyeceği için aday olmuyor” söylemlerine de yanıt verdi. İkinci Cumhurbaşkanı Talat’ın yaşadığı sorunun bir benzerinin Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu’nun da yaşadığını savunan Tekman seçimlerde Türkiye’nin etkisinin ne olabileceğiyle ilgili değerlendirme de yaptı.

“CTP’DEKİ YÖNETİM ZAFİYETİ”

ADA TV’de Gözde Bekir’in sorularını yanıtlayan Gazeteci Ali Tekman’ın sözlerinden öne çıkan detaylar şu şekilde; “CTP’de yönetim zafiyeti olduğunu, parti içi kargaşanın, sıkıntıların partiyi yıprattığına değinen bazı sözler kullanılıyordu ve bu sözler CTP’lileri sinirlendirse de Talat doğru söylüyordu. CTP kendi içindeki sıkıntıları halletmeden, gruplaşma devam ediyor. Şuanda daha sessiz bir şekilde de olsa hala devam ediyor.”

“TALAT, DOĞAL ADAY OLMAK İSTİYOR”

“Kıbrıslı Türk toplumuna Cumhurbaşkanı olduğu sürece çok şey kazandıran bir liderdir Talat. Parti içinden de haber gelmektedir Talat’a. Sizi istemiyorlar dedikleri zaman bu işlerin üstüne gitmez Talat, kendisinin zorlamasıyla değil doğal bir aday olarak CTP beni göstermeliydi inancı içerisinde olduğunu düşünüyorum. Bu da makul bir sebeptir. Bu da CTP’nin içine düştüğü durumu çok iyi izah eder.”

EROĞLU'da AYNI KUŞKU İÇERİSİNDE

“Talat’ın geri çekilmesinde en belirleyici etken işin sürüncemede kalmaması, partiyi yıpratacak kulisler ve yeni saflaşmalara zemin hazırlanmaması ve mevcut partinin geçmişteki seçim sıkıntılarını çözememesi gibi sebepler, CTP’nin bu konuda kendisini doğal aday olarak çıkarmasını beklemesinden kaynaklıdır. Eroğlu için de aynı şeyler geçerlidir. O da partinin kendisini destekleyicinden emin değil. Eroğlu’nun da kendi partisi ile ilgili kuşkuları var.Türkiye ile davayı birlikte yürüttüğümüz için Türkiye’nin de görüşleri önemlidir. “

Kaynak: Star Kıbrıs