KKTC TARİHİNDE BİR İLK MÜDÜRLÜKLER İÇİN MÜNHAL

Kıbrıs Manşet Özel Haber

KKTC tarihinde bir ilk yaşanarak bakanlıklara bağlı daire müdürlükleri için talip olanlardan müracaat kabul edilmeye başlandı. UBP - CTP koalisyon hükümetinin kurulmasıyla birlikte koalisyon ortağı UBP tarafından yürütülen 5 Bakanlıktaki bürokrat kadroları için müracaat kabul edilmeye başlandı. UBP Genel Merkezinde emekli Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarları olan Rüstem Akyön ve Ali Yönel tarafından kabul edildiği iddia edilen müracaatlarla ilgili müracaat formlarını Kıbrıs Manşet ele geçirdi. 

32 MÜDÜRLÜK

Kıbrıs Manşet'in elde ettiği müracaat formlarına göre 32 daire ve bakanlık müdürlüğü için müracaat kabul edilmektedir. 5 bakanlığa bağlı 5 bakanlık müdürü ile birlikte  27 de daire müdürlüğü için toplam 32 müdürlüğe yapılacak atamalar için hazırlanan formlarda müşavirlerden ve mdürülük beklentisi olanlardan müracaat kabul edildiği öğrenildi.

5 MÜSTEŞARLIK VE 5 ÖZEL KALEM MÜDÜRLÜĞÜ 


UBP -CTP Koalisyon hükümetinde UBP Kanadı tarafından yürütülen 5 bakanlığa bağlı 5 Müsteşarlık , 5 Özel Kalem mdürülüğü ve yönetim kurulu üyelikleri ise müracaat kapsamı dışında tutuldu. Müracaat kabul yöntemiyle önce bir kaynak ve talipli saptaması yapmayı düşündüğü tahmin edilen UBP Yönetiminin bu tavrı bazı kesimlerce oldukça güzel ve demokratik bulunurken , bazı kesimlerce de acımasızca eleştirilerek gereksiz bir davranış olarak nitelendiriliyor.