CTP Sosyalist Enternasyonal Tam Üyesi 

Cumhuriyetçi Türk Partisi Sosyalist Enternasyonal tam üyesi oldu. Sosyalist Enternasyonal Konseyi CTP’nin tam üyelik başvurusunu onayladı. Geçtiğimiz ay Meksika’nın başkenti Meksiko City’de gerçekleşen Sosyalist Enternasyonal Konsey toplantısı CTP’nin tam üyelik için 2012 yılında yapmış olduğu başvuruyu olumlu sonuçlandırarak CTP’yi tam üyeliğe kabul etti. İlgili karar Sosyalist Enternasyonal Genel Sekreteri Luis Ayala tarafından CTP Genel Başkanı ve Başbakan Özkan Yorgancıoğlu’na gönderilen 25 Temmuz 2014 tarihli mektup ile bildirildi.
Sosyalist Enternasyonal ile ilk temasını 1995 yılında kuran CTP, 2008 yılından bu yana istişari üye statüsü ile dünya sosyalist ailesi içinde yer alıyordu. CTP ayrıca Sosyalist Enternasyonal Akdeniz Komitesi çalışmalarına da aktif olarak katılıyor. Tam üyelik kararının 5 yılda bir toplanan Sosyalist Enternasyonal Dünya Kongresi’nde kayda geçirilmesi gerekiyor.
Dünyanın yaklaşık 100 ülkesinden 150’den fazla üyesi olan Sosyalist Enternasyonal Örgütü sosyalist, sosyal demokrat ve işçi partilerinden oluşuyor.
CTP ayrıca 2009 yılından bu yana Avrupa Sosyalistleri Partisi PES’in de gözlemci üyesi konumunda. CTP diğer yandan Avrupa Parlamentosu Sosyal Demokrat Grubu’nun da gözlemci üyesi. CTP ayrıca 2013 yılında oluşturulan Dünya İlerici İttifakı’nın da kurucu üyeleri arasında yer alıyor.