Kayalp’in aleyhinde çalıştıkları gerekçesiyle partinin bazı önemli isimleri dün Gazimağusa ilçe binasına sokulmadı.

Yerel seçimlerde üç büyük kentin belediye başkanlığını kaybeden iktidar partisi CTP’de önemli gelişmeler yaşanıyor. Lefkoşa’da Kadri Fellahoğlu’nun, Gazimağusa’da Oktay Kayalp’in, Girne’de ise Sümer Aygın’ın kaybetmesi sonrasında parti içi hesaplaşmaların başladığı ve önemli bazı kişilerin dün Gazimağusa ilçe binasına sokulmadığı bildirildi.

Gazimağusa’daki bir CTP yetkilisi, eski Başbakanlardan, milletvekili Ferdi Sabit Soyer ile Dr. Arif Albayrak’ın yanı sıra eski milletvekillerinden Sonay Adem ve Ali Gulle’nin, geçtiğimiz Pazar günü Oktay Kayalp aleyhinde çalıştıklarının tespit edildiğini ileri sürdü. CTP’li yetkili “bu kişiler Kayalp’in oylarını en az yüzde 10 oranında aşağı çekti”dedi.

CTP’li yetkili “sizce Kayalp bu durum karşısında ne yapar” sorusuna “yapacağı çok şey var ama ondan önce bazı arkadaşlar bu işi temizlemek için harekete geçmiş durumdadır. İlk adım olarak bazı kişilerin ilçe binasına girişleri engellenmiştir”dedi.

Aynı yetkili, Oktay Kayalp’in de bu hafta içinde önemli açıklamalarda bulunacağını söyledi.

Parti gerekeni yapsın

Lefkoşa Belediye Başkanlığı seçimini kaybeden Kadri Fellahoğlu da, sosyal medyada “Partim gerekeni yapsın” dedi.Fellahoğlu, partide disiplin kalmadığını ve bunun bu şekilde devam edemeyeceğini belirterek, bazı kişilerin sosyal medyada TDP adayı Mehmet Harmancı’ya açık destek verdiğini dile getirdi.

Eşref Vaiz’in mesajı

CTP’nin önemli isimlerinden, eski Sağlık Bakanı Eşref Vaiz de dün Facebook üzerinden Necip Fazıl Kısakürek’in şu sözlerini yayınladı:“Yola çıktıklarını, yolda bulduklarına değişirsen, hem yolunu kaybedersin, hem dostunu."

Kaynak:Diyalog Gazetesi