CTP, CTP OLALI......
CTP'de son zamanlarda gelişen olaylar eski misyonun yok olduğu ve önümüzde ki süreç de yeni varyasyonların ortaya konulacağının sinyallerini veriyor. Bizlerin alışık olduğu eski CTP kararlılığı ve netliği ortadan kaybolmuş durumda.
Son günlerde iç siyasetimizi meşgul eden cumhurbaşkanlığı adaylığı konusunda parti içi çatlak sürekli büyümekte. Öncelikle belirtmek isteriz ki bizler CTP'nin iç olaylarına müdahale etmek gibi bir niyetimiz yoktur. Ve parti kimi aday yaparsa yapsın, bize düşen görev karara saygı duymaktır. Bu düşüncemizin açık olarak belirtilmesinde büyük fayda vardır.
Son yerel seçimlerde görülmüştür ki CTP kan kaybetmiştir ve kaybetmeye de devam etmektedir.Konu hakkında parti başkanı ve başbakan genelde sesiz durmayı yeğlemiş olmasına rağmen parti genel sekreteri Kutlay Erk'den ardışık ve çelişkili beyanlar gelmekte. Bu sayfalarda aylar öncesinden yerel seçimlerde yapılan hataların 2015'de ki cumhurbaşkanlığı seçimlerini olumsuz yönde etkileyeceğini belirtmiştik. Düşüncemiz odur ki adaylık konusunun erken ve mevcut şekli ile gündeme getirilmesi, parti yönetiminde Sn. Talat'a olan mevcut tepkinin tabana yavaş yavaş enjekte edilmesinin siyasi ve taktiksel sonucudur. Olayı eveleyip gevelemek yukarda belirtiğimiz CTP gelenek ve uygulamalarına tamamen ters bir durumdur.
Bir başka tez ise CTP'nin Kıbrıs konusunda devam eden ve başarısız olarak nitelendirilen görüşmelerin iyiye gidemeyeceği korkusu olabilir mi?
Parti eski genel başkanı Ferdi Sabit Soyer'in sosyal medyada paylaştığı "Yapa yapa aday olacağım ve kazanacağım" değişi epey düşündürücüdür.
Soyer isim vermese de parti üst yönetimini hedef aldığı inkar edilmez bir gerçektir. Bir başka değişle, CTP'de yerel seçimler öncesinde başlayan ve seçim mağlubiyetiyle devam eden sürecin hesaplaşması devam etmektedir. Bu süreç hem partiyi hemde aday olmayacağını açıklayan Sn. Talat ve muhtemel adayı aşırı derecede yıpratmış durumdadır.
Adaylık konusunda ortaya koyduğu tutumdan ve erdemden dolayı Sn. Talat'ı kutlamak bizlerin boynunun borcudur diye düşünmek sanırım doğru bir değerlendirme olur.
Sonuç olarak CTP, CTP olalı ne böyle bir kaos, nede bu derece belirsizlik yaşamadı ve yaşatmadı.
KIBRIS MANŞET
ÖZEL