ÜNİVERSİTELERİN PAYLAŞIMINDA KRİZ ÇIKTIĞI İDDİA EDİLİYOR !!!

Kıbrıs Manşet Özel Haber 

Kıbrıs Manşetin güvenilir kaynaklardan edindiği bilgiye göre koalisyon görüşmelerinde kriz yaşandı. Yapılan açıklamalarda bakanlıklar 5 - 5 paylaşılıyor denmesine rağmen bakanlıkların altındaki dairelerde sorun yaşandığı söylendi . Demokrat Parti ile yapılan koalisyon ortaklığında 4 bakanlığın altındaki dairelerin, UBP Koalisyonunda 5 Bakanlık gibi görülmesine rağmen büyük çoğunluğunun UBP'ye verilecek bakanlıklardan alınarak CTP'li bakanlıklarla , Başbakanlığa bağlandığı iddiası ve sonrasında görüşmelerde kriz çıktığı iddiası gündeme bomba gibi düştü.

GENÇLİK , SPOR DAİRELERİ VE PİYANGOLAR BAŞBAKANLIĞA

Kıbrıs Manşete bilgi veren güvenilir kaynaklar Gençlik ve Spor Daireleri ile Piyangolar Birimi Başbakan Yardımcılığı bünyesinden alınarak Başbakanlığa bağlanmış , Ekonomi ayrı bir bakanlık haline getirilmiş , Turizm de ayrı bakanlığa ayrılarak tek bakanlıktan 2 ayrı bakanlık çıkarılmış , geçmişte ayrı bakanlık olan gençlik ve spor ise milli piyangolarla birlikte başbakanlığa bağlanması koalisyon görüşmelerinin esaslı maddeleri arasında olduğunu belirttiler.

SUİŞLERİ DAİRESİ ÇEVRE BAKANLIĞINDAN ALINARAK İÇİŞLERİ BAKANLIĞINA BAĞLANIYOR

Yine aynı kaynaklara göre geçmiş koalisyon hükümetinde DP bünyesindeki Çevre ve Doğal Kaynaklar Bakanlığına bağlı Su İşleri Dairesi de bu bakanlık bünyesinden alınarak CTP-BG bünyesinde kalması kararlaştırılan İçişleri Köyişleri ve Yerel Yönetimler Bakanlığı bünyesine verilmesi isteniyor .

ÜNİVERSİTELER İPİ KOPARMA NOKTASINA GETİRDİ

Bugün Hükümet Programı için yapılan görüşmelerde CTP-BG tarafının UBP tarafına, Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığına bağlı olan Doğu Akdeniz Üniversitesi ile Lefke Avrupa Üniversitesi yönetimlerinin de doğrudan Başbakanlığa bağlanması taleplerini iletmesi ipleri kopma noktasına getirdiği ileri sürüldü. Kıbrıs Manşete bilgi veren kaynaklar Vakıf Üniversitelerinin Milli Eğitim Bakanlığından alınarak Başbakanlığa bağlı olmasının yasal olarak mümkün olmamasının yanısıra UBP tarafının bunu tabana izah etmekte zorlanacağı üzerine görüşmelere ara verilme noktasında konuya ara çözüm üretildiğini iddia ettiler. İddiaya göre protokolde Milli Eğitim Bakanlığına bağlı görünecek heriki üniversitenin Mütevelli Heyetleri , Vakıf Üniversitesi olmaları gerekçesi öne sürülerek Başbakanlığa bağlı Vakıflar İdaresi tarafından atanacak . Kıbrıs Manşete konuyla ilgili sitemlerini de ileten kaynaklar iddialarında heriki üniversitenin de sözde UBP'ne verilmiş gibi gösterilerek davulun UBP'li bakanda tokmağın ise CTP-BG'li Başbakanda olacağını öne sürdüler.