Cumhurbaşkanı Akıncı Oylamanın Ertelenmesini İstedi

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Cumhuriyet Meclisi’nde görüşülen ve kamuoyunda tartışmalara yol açan “Türkiye ile KKTC Arasında Gençlik ve Spor Bakanlığı Yurtdışı Koordinasyon Ofisinin Kurulması ve Faaliyetlerine İlişkin Anlaşmanın Onaylanmasının Uygun Bulunmasına İlişkin (Onay) Yasa Tasarısı”nın oylamasının ertelenmesini isteyerek, Meclis’te temsil edilen partilerin başkanlarını yarın saat 11.00’de Cumhurbaşkanlığı’nda toplantıya çağırdı.

Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber’i arayarak, son gelişmelerden duyduğu kaygıyı dile getiren Cumhurbaşkanı Akıncı, toplumsal birliğe en çok ihtiyaç duyulan bir dönemde bu türden bölünmeler yaşamanın kimseye fayda sağlamayacağını ifade etti.

Konuyu siyasi partilerle ele almak arzusunda olduğunu ifade eden Akıncı, oylamanın ertelenmesini ve konunun Cumhurbaşkanlığında düzenlenecek bir toplantıda ele alınmasını istedi.

Cumhurbaşkanı Akıncı, Meclis Başkanı Sibel Siber’in yanı sıra Meclis’te temsil edilen dört partinin başkanlarını yarın saat 11.00’de Cumhurbaşkanlığı’nda toplantıya davet etti.