AK Parti'nin Meclis Başkanı adayı AK Parti İsmet Yılmaz oldu. Başbakan Ahmet Davutoğlu, AK Parti MYK Toplantısı sonrasında partisinin TBMM Başkan adayının Milli Savunma Bakanlığı görevini yürüten İsmet Yılmaz olduğunu açıkladı.
AK Parti'de, Meclis Başkanlığı'na aday göstereceği isim konusunda istişareler tamamlandı. Ve karar verildi.
İlk bilgilerde Milli eğitim Bakanı Nabi Avcı ile Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz’ın adaylık konusunda bir adım önde oldukları belirtiliyordu.
Kesin karar çıktı. Meclis Başkanı Adayı İsmet Yılmaz oldu.

Davutoğlu  İsmet Yılmaz'ı açıkladı

Yaptıkları istişarelerde Meclis Başkanlığı için Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı ve Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz'ın isminin öne çıktığını dile getiren Başbakan Davutoğlu, partisinin adayının Sivas Milletvekili İsmet Yılmaz (54) olduğunu açıkladı.

Her milletvekilimizin kanatini aldık . İki arkadaşımızın ismi ön plana çıktı. Nabi Avcı Ve İsmet Yılmaz . Her ikisiyle de ayrı ayrı görüştüm. Her ikisi de diğer arkadaşı için feragat edebileceğini söyledi. Bu bana büyük bir umut verdi.  dedi.

"İstişareler sonucu İsmet Yılmaz arkadaşımızda kaldık". dedi.

Nabi Avcı'nın affını isteyerek aday olmak istemediği iddiasının doğru olmadığını belirten Davutoğlu, "Tam mutabakat sağlandı, herhangi bir tartışma yaşanmadı" dedi.