31 Ekim’de UBP’de Deprem Olacaktır

UBP Genel Başkan adayı Oğuz Ceyda'nın Basın bildirisi aynen şöyledir;

31 Ekim kurutayına çeyrek kala UBP tabanı şark kurnazlığı ile yönlendirilmeye çalışılmaktadır. Bazı adaylar sırf kendilerini öne çıkarıp, kamuoyu yaratmak için böyle basit taktiklere başvurmaktadırlar.

Üzücü olan bu olaya bırakın yerli kamuoyu araştırma şirketlerini, Türkiyeden dahi bazı araştırma şirketlerinin alet olmasıdır. Yakın bir dönemde geriye baktığımız zaman bütün kamuoyu şirketlerinin seçimlerde yapmış olduğu anketlerde ciddi şekilde yanıldıklarını herkes bilmektedir. Sadece bir şirket son Cumhurbaşkanlığı seçimlerini kimin kazanacağını tahmin etmiş ,ama o da Kudret Özersay’ın oy oranında ciddi şekilde yanılmıştır. Ben soruyorum sayın harmancının Lefkoşa Türk Belediyesini kazanacağını hangi kamuoyu araştırma şirketi tahmin etmiştir, çıkıp açıklasınlar.

 Ciddi birikimi, projesi ve vizyonu olmayan kişilerin bildik taktikleri artık halk tarafından itibar görmemektedir.

31 Ekim kurultayında esasen yarışan iki aday vardır. Bir tarafta altı Milletvekilinin temsil ettiği eski köhnemiş zihniyet, diğer tarafta da benim temsil ettiğim yeni zihniyet.

 Taban ya eski zihniyetin devamına karar verecek, bu noktada 6 Milletvekilinden hangisi kazanırsa hiçbirşey farketmez, ya da benimle UBP’de yeni bir dönem açılacaktır. İnanıyorum ki 31 Ekim kurultayında UBP’de deprem yaşanacaktır. Eski köhnemiş zihniyet tarihe gömülüp, yeni bir zihniyetle UBP yoluna devam edecektir.