Uzun zamandan beridir tartışılan seçim tarihiyle ilgili Başbakan Hüseyin Özgürgün, başta CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman olmak üzere tüm siyasi parti ve liderlerine açıkca meydan okudu.

Ulusal Birlik Partisinin 42. Kuruluş yıldönümü nedeniyle Lefkoşa’da düzenlenen etkinlikte partililerine seslenen Başbakan Hüseyin Özgürgün, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamayla işaret ettiği Nisan 2017 tarihine tepki gösterenlere isyan edercesine Hodri meydan çekti.

Geçtiğimiz günlerde seçim tarihi olarak Nisan 2017 tarihini işaret eden Başbakan Hüseyin Özgürgün’e başta Cumhuriyetçi Türk Partisi genel başkanı Tufan Erhürman olmak üzere bazı siyasi parti liderleri çok geç olur daha erken seçim isteriz diyerek itiraz etmişti.

Seçim tarihi konusunda çeşitli tarihler tartışılırken UBP 42. Kuruluş yıldönümü dolayısıyla düzenlenen etkinlikte coşkulu bir kalabalığı karşısında bulan Başbakan Hüseyin Özgürgün, seçimden kaçacak en son partinin kendilerinin olduğunu belirterek “UBP’ye meydan okumak kimsenin haddine değildir”, dileyen seçim tarihini belirlesin biz hazırız diyerek resmen tüm liderlere meydan okudu.

Pekala yarın baskın erken seçime bile hazırız, siz tarihi belirleyin biz varız diyen başbakan Hüseyin Özgürgün neye güveniyor ?

1-      Her ne kadar da büyük ortak olarak bulunduğu Hükümetin, halkın bir kısmının beklediği populist yaklaşımlara prim verecek icraatta bulunmamasına rağmen, vatandaşların çok büyük kısmını etkileyecek kalıcı icraatlarla halktan olumlu tepki topluyor ve Ulusal Birlik Partisinin oylarını artırmasına katkı koyuyor.

2-      Son genel seçimlerde UBP’den kopardığı vekillerle Demokrat Partiye katılan ve Demokrat Parti Ulusal Güçler şemsiyesi altında milletvekilliği seçimlerine katılan adaylara destek amacıyla UBP’ye karşı çalışma yapan UBP Onursal Başkanı ve 3. Cumhurbaşkanı Dr. Derviş Eroğlu’nun UBP 42. Kuruluş yıldönümü etkinliklerine katılarak birlik beraberlik çağrısı yapması, milliyetçi kesimi UBP etrafında kenetlenmeye çağırması, UBP Genel Başkanı ve Başbakan Hüseyin Özgürgün’ün kendisini güçlü hissetmesine yarayan faktörlerden bazıları.

3-      Geçtiğimiz günlerde seçim konusunda adaylıkla ilgili tedirginlik yaşayan bağımsız milletvekillerine, hepsinin de UBP Milletvekilleri ile aynı şartlarda aday adayı olabileceklerinin bir kez daha teyit edercesine ilan edilmesi sonrası bağımsız milletvekillerinin UBP’ye daha da yakınlaşmaları Başbakan Özgürgün’ün meydan okumasına etken olan bir diğer faktör.

4-      İskele – Karpaz bölgesinde oldukça güçlü olduğu bilinen Tarım eski bakanı, İskele bağımsız milletvekili Önder Sennaroğlu’nun da geçtiğimiz hafta UBP’den aday olacağını açıklaması İskele bölgesinde dengeleri değiştiren bir faktör olarak Başbakan Özgürgün’ün seçim tarihi konusunda meydan okumasına, UBP’nin seçime hazır olduğunu göstermesine sebep olan bir diğer unsurdur.

Tüm bunları iyi analiz edersek seçimlere en hazır partinin UBP olduğunu söylemek hiç de yanlış bir saptama olmaz düşüncesindeyiz.

UBP 42.Kuruluş yıldönümü etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen resepsiyondaki coşkulu kalabalık da seçim tarihinin önemi olmadığını, kendilerinin seçime her an için hazır olan tek parti olduklarını, her gördükleri kişiye her fırsatta söyleyerek Liderleri Başbakan Özgürgün’ü haklı çıkardılar.

Zaman ne gösterecek bilemiyoruz ama artık seçimin de çok uzak olmadığını hissediyoruz.