Ulusal Birlik Partisi Genel Başkan adayı Ersin Tatar, “ 40 yıllık UBP’yi kimsenin itilen kakılan bir duruma düşürmeye hakkı olmadığını, kimseye UBP’ye küçük parti muamelesi yapmaları fırsatını tabanla birlikte izin verme niyetleri olmadığını” vurguladı.

Tatar, “ 1 Kasım günü verilecek oylarla UBP’de tabanla tavanın kucaklaştığı, sevginin, saygının , demokrasinin, kurumsallığın hakim olduğu, partinin dimdik ayağa kalkarak tüm muhataplarına UBP’nin halkın en büyük gücü olduğunun hatırlatılacağı bir dönem başlayacağını” kaydetti.

Ersin Tatar açıklamasında şunları belirtti:

“ Ulusal Birlik Partisi Genel Başkanlığı yapmak sorumlu davranmayı özümsemeyi, iyi muhakeme yeteneğine sahip olmayı, nerede ne yapılacağını bilmeyi, sevgi, saygı ve demokrasiden yana tavır almayı gerektirir.

UBP Genel Başkanı’nın en başta gelen görevleri arasında partinin dışa karşı temsiliyetini en iyi şekilde yapmak, partinin hak ve hukukunu korumak vardır.

UBP Genel Başkanı, tarihi şanlı başarılarla dolu, tartışmasız Kıbrıs Türk Halkı’nın en büyük gücü olan partimizi itilen kakılan bir konuma itemez, küçük parti muamalesi gören bir koalisyon ortağı durumuna düşüremez.

Kısacası hiç bir UBP Genel Başkanı Sayın Hüseyin Özgürgün gibi partiye zarar veremez, verirse tabandan gereken yanıtı alır, almalıdır.

Ne yazık ki gerek hükümet ortağı olarak CTP’nin baştan bu yana UBP’ye yaptığı muamele ve gerekse Cumhurbaşkanı Akıncı ile yaşananlar UBP açısından hoş, kabul edilebilecek şeyler değildir.

Bu yaşananlar Özgürgün’ün artık parti başkanlığından gitmesi gerektiği ile ilgili nedenlere yenilerini eklemektedir.

Ancak kimse merak etmesin UBP, Özgürgün’le yaşanan sıkıntıları aşacak ve çok çabuk bir şekilde güzel günlere ulaşacaktır.

1 Kasım günü verilecek oylarla UBP’de tabanla tavanın kucaklaştığı, sevginin, saygının , demokrasinin, kurumsallığın hakim olduğu, partinin dimdik ayağa kalkarak tüm muhataplarına UBP’nin halkın en büyük gücü olduğunun hatırlatılacağı bir dönem başlayacaktır.

Buna inancım tamdır. Tabanın sesi bu yönde olduğu gibi halkımız ve partimizin çıkarına olan da budur”.