Tatar: Türkiye İle Ekonomik İşbirliği Protokolü’nü Bile Hazırlayamayan Bir Kabine


Ulusal Birlik Partisi Genel Başkan adayı, Lefkoşa milletvekili Ersin Tatar “hala halkın ve sektörlerin sıkıntıları ile ilgili doğru dürüst hiç bir proje ortaya koyamayan, Türkiye ile imzalanacak Ekonomik İşbiriliği Protokolü’nü bile hazırlayamayan bir kabine söz konusu olduğunu, yanlış yaklaşımlar nedeniyle bakan değişikliklerinin de olumlu bir sonuç veremeyeceğini “belirtti.

Tatar, “ hükümetin CTP kanadının dört ay önce bakan yapılan 3 bakandan birini sağlık sorunları ikisini ise yaşlı ve eski bakan oldukları için değiştirmesinin traji-komik bir durum olduğunu” ifade etti.

Ersin Tatar açıklamasında şunları kaydetti:

“ Hep halkın, insanımızın arasındayım ve onların gidişattan memnun olmadıklarını her gün kendi ağızlarından dinliyorum. Herkes sorunlara, yaşanan tıkanıklıklara, Devlet’teki hantal yapının giderilmesine, ekonomik kalkınma sürecine girilmesi için Türkiye ile yakın işbirliği içinde etkin adımlar atılmasına yönelik adımlar beklerken hükümet fuzuli işlerle gün geçiriyor.

Hükümet ortağı iki partinin yönetiminde olanlar, Anavatan’dan gelen suyun en iyi şekilde değerlendirmesi içinçalışma yaypı sonuçladıracaklarına, Türkiye’den elektrik enerjisi sağlanması için girişimde bulunacaklarına, ekonomiyi canlandıracak, bütçe zorluklarının aşılmasına yol açacak atılımlar için Türkiye ile yapılması zorunlu olan Ekonomik işbirliği protokolü bir an önce ilgililerin önüne koyacaklarına kurultaylarına yönelik çalışmalar yapıyor, bakan değiştiriyorlar.

Ancak halkımız olayların farkında. Üzücüdür ama kimse Başbakan ve CTP Genel Sekretri’nin bakan değişiklikleri konusundaki açıklamalarını doğru bulmuyor, herkes ,söylenenlerin dışında başka şeyler dönmekte olduğu yorumunu yapıyor.

Bu ise ülkeye yarar değil zarar veriyor. Neden? Çünkü bir ülkede iktidardaki hükümete yönelik, ‘ bunlar doğruları söylemiyor. Söz verdiklerini yapmıyor. Bunlar bizim dertlerimizi çözmek değil başka işler peşindedir’ şeklinde değerlendirmeler yapılmaya başlanırsa o ülkede ne yatırım olur, ne verimlilik artar ne de refom ve atılım yapılabilir.

Dost acı söyler; Maalesef, bu hükümet zaten çok düşük seviyede olan kredisini, Ekonomik İşbirliği protolünün hazırlanmasındaki gecikme, su konusundaki ikilemi ve hareketsizliği, Elektrik Kurumu’ndaki yanlışlıklara dur diyememesi, ve kabine değişikliği ile çok kısa sürede yitirmiştir

Daha önce de ifade ettiğim üzere, UBP Genel Başkanı seçildiğim anda, hükümetin gidişatı hemen masaya yatırılacak ve ne yapacağımıza tabanın sesini dikkate alınarak, memleketin, vatandaşın beklentileri, ihtiyaçları gözetilerek yetkili organlarımız karar verecek.”