Zayıflamak Artık Çok Kolay

Bu ara yine beni en çok sinir eden konulardan biri göbek. Tamam Akdenizli kadınlarız, ayva göbeğimizi de seviyoruz, ama tatil yerinde bir şey fazla yesek içsek, ertesi gün karnınızın şişmesi dramını yaşamak da istemiyoruz.




İşte bugün yazımda size şişkin karın için neler yapabileceğimizi konuşacağız. Siz de her gün düzenli spor yapmanıza ve diyete rağmen şişkinlik hissediyorsanız doğru yerdesiniz. Şimdi size vereceğim besin listesi ile şişkinlikten kurtulacağız.


Su
Her an su için! Vücudunuzdan toksinleri uzak tutmak için her an yanınızda bir şişe su bulundurun ve olabildiğince az tuz tüketmeye özen gösterin. Unutmayın, tuz karın şişkinliğine neden olan temel maddedir. Suyunuza limon ekleyerek suyun şişkinlik azaltici etkisini artırabilirsiniz. Limon, doğal idrar söktürücüdür ve vücutta tuzun gereğinden fazla miktarda birikmesini engeller.


Bitki Çayı
Nane, rezene ve Papatya çayları şişkinliği hafifletir ve sindirim yollarının rahatlamasına yardımcı olur. Gün boyunca soğuk veya ılık demlediğiniz çay karışımını için.

Ananas
Ananas da bol miktarda papain enzimi içerir ve şişkinlik gidermede aynı etkilere sahiptir.


Yoğurt
Probiyotik yoğurtta bulunan yararlı bakteriler, tüm sindirim kanalınızı temizler ve sağlıklı hale getirir. Laktobasil ve süt asidi bakterileri, şişkinlik belirtilerini artırır. Bu yüzden işlenmemiş ve yapay tatlandırıcı içermeyen yoğurtları tercih edin. Eğer sade yoğurt yiyemiyorsanız bal, sabır otu veya reçelle tatlandırabilirsiniz.

Muz
Potasyum kaynağıdır ve vücudunuzun sodyum seviyesini dengeleyerek fazla su tutmasını engeller.

Kavun ve Karpuz

Karpuzun fazla sulu yapısından dolayı şişkinlik azaltıcı etkisi vardır. Karpuz aynı zamanda zengin potasyum kaynağıdır, yani şişkinlikle savaşta yaşamsaldır. Tüm kavun türleri faydalıdır.



Kuşkonmaz

Bu şişkinlik karşıtı süper besin fazla suyu vücuttan atar, rahatsızlık veya şişlikle mücadele eder. Kuşkonmazda bulunan çözünebilen ve çözünemeyen lifler sindirim sistemi sağlığına da katkıda bulunur.



Şişkinlik karşıtı besinleri öğrendik, peki neler şişkinlik yapar? Eğer karın bölgesi şişkinliğini gidermeyi daha üst seviyeye taşımak istiyorsanız. Bu maddeleri mutlaka vücudunuzdan UZAK TUTUN:

Sakız Çiğnemeyin
Sakız çiğnemek daha fazla hava yutmanıza ve mideniniz şişmesine sebep olur. Sakız aynı zamanda şeker, alkol ve şişkinliğe sebep olan diğer maddeleri içerir.

Tuzlu Besinleri Hemen Bırakın!
Şişkinliğin en temel nedeni! Tuz eklemeden taze meyve ve sebze yemeye özen gösterin.
Pipetle İçmeyin!
Fazladan hava tüketmek istemiyorsanız, içeceğinizi direkt olarak bardaktan içmeye özen gösterin.

Alkol, alkol, alkol!
Yaz aylarında özellikle çok fazla alkol tüketmek dehidrasyona sebep olur. Böylece vücudunuzun sıvı tutma eğilimi artar. Ayrıca alkol hiç de sağlıklı değil, haydi hemen bırakın...

Hep söylediğim gibi, yediğimiz her besin aslında vücudumuzda kimyasal bir işlemden geçerek, başka bir şeye dönüşüyor. Yediğiniz besinlerin her bireyin vücuduna farklı etki yaptığını aklınızda bulundurun. En önemli şey, vücudunuzun sesini dinlemeniz ve hangi besinlerin size rahatsızlık, şişkinlik verdiğinin farkında olmanız.

Ayrıca bu konuda çok da stres yapmayın, sonuçta şişkinlik de hayatımızın bir parçası!