Yumurtanın Sarısı Açık Renkliyse Dikkat!
 Peki bu renk tonu farklılığı neden kaynaklanıyor?


Kahvaltıların vazgeçilmezi yumurta çok iyi bir protein kaynağı olmasının yanında insan sağlığına da çok yararlı bir besin. Yumurta sarısı ise ayrı bir vitamin deposu. Peki tükettiğimiz yumurtaların dolaşan bir tavuktan mı yoksa tüm gün kümeste tutulan bir tavuktan mı geldiğini nasıl anlarsınız? Bunu anlamanınsa çok kolay bir yolu var.
Tavuk çiftliklerinde tavukların serbestçe dolaştığı söylenir. Ancak tavuklar bir köyde yetişmiyorsa serbest bir şekilde dolaşmalarına pek imkan verilmiyor. Çoğu zaman tavuklar güneş görmeden ve dışarıya çıkmalarına izin verilmeden kümeslerde tutuluyor. Yumurtaların sarısına bakarak yiyeceğiniz yumurtanın dolaşan mı yoksa kümeste tutulan bir tavuktan mı geldiğini anlayabilirsiniz...

AÇIK SARI RENGE DİKKAT!

Eğer yumurta sarısı açık renkte ise bu tavuğun iyi beslenmediğini gösteriyor. Bazı yumurta sarıları ise turuncuya dönük bir renkte olur. Bu renk, yumurtanın sağlıklı bir tavuktan geldiğini ortaya koyuyor.

İŞTE YARARLARI
Uzmanlar, Türk mutfağının vazgeçilmezleri arasında yer alan yumurtanın diyabet riskini azalttığını söylüyor. En kaliteli protein kaynağı olan yumurta uzun süre tok tutan besinlerden biri. Uzmanlar, kilo vermek isteyenlere yumurtayı listelerinin başına koymaları öneriyor.

ÇOCUKLARIN GELİŞİMİ İÇİN ÇOK ÖNEMLİ

Sağlıklı yaşamak ve dengeli beslenmek için bir canlıya hayat verecek kadar besleyici değere sahip olan yumurta, A, D, E ve B grubu vitaminleri önemli oranda içermesi ve içinde bulunan kolin sayesinde beyin fonksiyonlarının yerine getirilmesinde önemli rol oynuyor. Çocukların öğrenme kapasitelerinin gelişmesi için protein değeri yüksek gıdalara ihtiyaç vardır. Protein aynı zamanda doku ve organların gelişmesi için de temel besin kaynağıdır. Proteinin en iyi kaynağı da yumurtadır. Büyüme çağında olan çocukların bol miktarda protein tüketmesi oldukça faydalıdır.

YAĞ YAKIYOR

Hayvansal kaynaklı bir besin olmasına rağmen yumurtanın yağ içeriği de oldukça düşük. Yapılan araştırmalar, kahvaltıda yumurta tüketiminden vücut yağlarının yakılmasında önemli rol oynadığını ortaya koyuyor. Bu nedenle uzmanlar, her sabah 1 yumurta tüketilmesini tavsiye ediyor.