Uydurma diyet programlarından uzak durun!

Yağlardan kurtulmak için uygulamanız gereken 7 madde!
Tartı hakem değil!

Doğru beslenme ve spor programı ile vücuttaki fazla yağların gideceğini ifade eden Uluslararası Spor Beslenme Uzmanı Sencer Bulut, yağlardan kurtulmak için uygulamanız gereken 7 maddeyi açıkladı.

Uydurma Diyet programlarından uzak durulması gerektiğini vurgulayan Uluslararası Spor Beslenme Uzmanı Sencer Bulut, şunları söyledi:


“Yaz ayı yaklaşırken, iyi bir vücuda sahip olmak için diyet programları ve spor, yine enteresan modalara gebe kalacak. Kim bilir, kaç tane uydurma diyet ve spor makaleleri, kitapları ve benzer yayınlar gündeme gelecek. Sizce çok mu önemli kaç kilo olduğunuz?

Aynaya bakınca belli olmuyor mu, vücudunuzdaki fazla yağlardan kurtulmanız gerekip gerekmediği? İlla tartı ile belirli bir miktar kilo vermede anlaşma imzalamanız mı gerekiyor?

Aslında durum, o kadar karmaşık değil. Aynaya bakınca beliren görüntüden mutlu değilseniz, kilonuz fazladır.
Açık ve net bilgi budur.

Bu durumda, kaç kilo vermenizi hesaplamaktan ziyade, doğru beslenme ve spor programı ile fazla olan yağlardan kurtulmaya çalışmalısınız. Beş kilo vermeniz gerektiğini düşünüp, yağ yerine su ve adale kaybı da yaşayabilirsiniz.

Tartıda, beş kilo gittiğinde bir miktar su, bir miktar adale ve yağ gitmiş olup, tekrardan yemeye başladığınızda beş kilonun büyük bir bölümünü yağ olarak da geri alabilirsiniz. Bu yanlış döngüyü, 3-4 defa tekrarlarsanız, keşke hiç başlamasaydım diyeceksiniz” diye konuştu.


Yağlardan kurtulmanız için unutmamanız gereken 7 madde:

Uluslararası Spor Beslenme Uzmanı Sencer Bulut, sağlıklı beslenme ve sporun önemine değinerek, yağlardan kurtulmak için unutulmaması gerekenleri 7 maddede açıkladı:

1- Unutmayın, tartı hakem değildir! Ne kadar verdiğinizden çok, ne verdiğiniz önemlidir.

2- Toplam aldığınız ve harcadığınız kalori, ne kadar alıp-vereceğinizi; ne yediğiniz ise ne alıp-vereceğinizi belirler.

3- Doğru bir beslenme programı içinde iseniz, kalori saymayı bırakın.

4- Nişasta içeren karbonhidratlardan ve şekerin tüm türevlerinden, miktar bakılmaksızın uzak durun.

5- Gün içinde yeterli miktarda su için. Bu sağlığınız için çok önemlidir.

6- Hareket edin! Evet, mümkün olduğunca hareket edin!

7- Yağlarınızdan kurtulmak istiyorsanız, alkolden mümkün olduğu kadar uzak d
urmanız şart.