Soğuk Algınlığına Şifalı Bitkiler
Sonbaharın gelmesiyle birlikte vatandaşların mevsim değişikliğinden dolayı soğuk algınlığına yakalandıkları veya yakalanmamak için şifalı bitkileri tercih ediyor.


Van’da sonbaharın başlamasıyla birlikte soğuk havadan dolayı grip, nezle gibi rahatsızlıklara yakalananlar aktarların yolunu tutuyor. En çok tercih edilen ürünler ise ıhlamur, kuşburnu ve ekinezya bitkisi.


Ömer Bedir isimli alternatif tıp hekimi, 30 yıldır bu işi yaptığını, şifalı bitkilerle ilgilendiğini ve her türlü karışım yaparak vatandaşlara sunduğunu belirtti. Bedir, soğuk algınlığına karşı bir çok bitkinin fayda sağladığını belirterek, “Devlet Demir Yollarından emekli olduktan sonra 30 yıldır bu işi yapıyorum. Bitkisel ürünlerle takviye edici ürünler yapıp hastaların dertlerine derman arıyorum. Dertlerine şifa olarak bir şeyler yapmaya çalışıyorum. Aynı zamanda şimdi kışa girdik, bundan dolayı ekseriyetle soğuk algınlıkları için bitkisel ürünleri tavsiye ediyoruz. Soğuk algınlıkları için zencefil, zerdeçal, ada çayı, hatmi çiçeği ve buna benzeyen bir çok bitkisel ürünlerimiz var. Ama yaş itibariyle küçüklere daha az dozda vermek lazım, büyüklere ise günde 3-5 bardak verilmesi lazım. Ekinezya çayı, yeşil çay, papatya bunlar soğuk algınlıkları için çok, çok iyidir. Cenabı-ı hakkın yarattığı bütün bitkisel ürünler insanlara faydalı olduğu için yaratılmıştır. Bu bitkisel ürünlerle ilgili İbni Sina da Kitap yazmıştır ve buna benzer birçok kitap yazılmıştır. Doktorların televizyonlarda programları var. Fakat ben bunların dışında kalarak yapmış olduğum kendi deneyimlerime dayanarak ve 30 yıldır yaptığım tedavilerden olumlu sonuçlar aldım. En çok ısırgan otu, ısırgan tohumu, zencefil, zerdeçal, tarçın, çörek otu ve buna benzeyen birçok bitkisel ürünlerle insan vücudu ve çeşitli hastalıklara ilaç yapmaktayım. Aslında ilaç değil de daha çok takviye edici ürünleri yapıp vermekteyim. Van ve yöremizde daha farkına varmadığımız 500’e yakın bitkisel ürünlerimiz vardır. Tabi bütün ürünleri kullanmasını bilmek lazım ve düzenli kullanmak lazım. Mesela otlar kaynatılmaz. Otlarda uçucu yağlar vardır kaynatıldığı zaman yağlar uçar gider ve bir fayda sağlamaz. O yüzden kaynatılmış suyu otların üzerine dökerek ve 15 dakika beklettikten sonra içmek lazım” şeklinde konuştu.