Sarımsak Çayı Zayıflatır Mı?
Son zamanlarda adını sıkça duyduğumuz sarımsak çayı gerçekten ne işe yarıyor?

Doğadaki birçok bitkinin de olduğu gibi, sarımsağın da vücuda birçok faydası vardır. Sarımsak bağışık sisteminizi güçlendirir,cilt dokunuzu yeniler,kan akışınızı düzenler, tansiyonunuzu düşürür ve sindirim sistemi hastalıklarınızı azaltmaya yardımcı olur.(Ancak eğer aç karnına fazla tüketilirse, mide asidini artırarak yanmaya neden olabilir.)Tüm bu yararlarına rağmen, son zamanlarda hakkında en çok karşılaşılan söylem ile ilgili; yani zayıflama üzerinde bir etkisi olduğuna dair herhangi bir kanıt yoktur. Ancak ödem atmaya yardımcı olduğundan vücudunuzdaki şişkinliklerin azalmasında yardımcı olacak ve formda kalmanızı sağlayan en önemli koşul olan sağlığınızı korumanızda rol oynayacaktır.


Bağışıklığınızı güçlendirmek ve vücudunuzda oluşan ödemi azaltmak istiyorsanız, günde 2-4 diş sarımsak tüketebilir veya 2 fincan sarımsak çayı içebilirsiniz.


(Sarımsak çayını idrar söktürücü olarak kullananların, böbrek hastalarının ve ameliyat olması gereken bireylerin doktorlarına danışmadan bu çayı tüketmemesi gerekir.)


Sarımsak Çayı Malzemeler


2 su bardağı su
1/ 3 adet dilimlenmiş zencefil
2 diş sarımsak
2-3 dilim limon
2-3 dal taze nane
1 tatlı kaşığı bal


Hazırlanışı: 2 bardak suyu kaynatın ve içine zencefil, limon, nane ve sarımsağı ekleyin. 5-6 dakika ağzı kapalı bir kupada demlendirin.Tüketmeden önce 1 tatlı kaşığı bal ekleyin.

Kilo vermek için tek bir besin türünü önemsemek yerine, günlük besin tüketiminizin sağlıklı ve sizin yaşamanıza uygun kalori içeriğine sahip olması gerektiğini unutmamalısınız.