Peynir Yiyenler Zayıflıyor
Yapılan son araştırmaya göre peynir yiyenler daha zayıf kalıyor üstelik kolesterol seviyesi düşük seyrediyor

College Dublin Universitesi’nden bilim insanları, peynir yiyenlerin yemeyenlere oranla daha zayıf olduğunu tespit etti. Ayrıca bu kişilerin kolesterol seviyesinin ise yüksek olmadığı belirlendi. Araştırmacılar süt, peynir, yoğurt, tereyağı ve krema tüketen 18-90 yaş arasındaki bin 500 kişi arasında yaptığı araştırma sonunda bu kişilerin vücut kitle indeksinin düşük, bellerinin daha ince ve kan basınçlarının düşük olduğu sonucuna ulaştı.


Araştırmadan bir başka ilginç sonuç daha çıktı; az yağlı süt ürünleri tüketen katılımcılar daha yüksek kolestrol düzeyine sahip olma eğilimindeydi. Bu sonuç, doymuş yağların (peynirde bulunan) kolesterol düzeylerini düşürmek için sınırlandırılmasını savunan şu anki sağlık önerisine aykırı. Zira yüksek kolesterol, kalp ve damar hastalıkları ve inme riskiyle yakından ilişkili. Oysa araştırmanın sonucu içerdiği besin öğelerinden dolayı peynirdeki doymuş yağın kolesterol seviyesini yükseltmediğini gösterdi.

Araştırmayı yapan ekipten Dr. Emma Feeney sonuçlarla ilgili olarak “Sadece besinlerin kendisini değil aynı zamanda genel beslenme şeklimizin, yediğimiz diğer gıdaların da önemini ortaya koyuyor” değerlendirmesini yaptı. Bu arada araştırmada fazla peynir yiyenlerin ayrı zamanda daha fazla karbonhidrat da tükettiği de belirlendi.