Cosmopolitan dergisi sizin için bilinmesi gerekenleri konunun uzmanlarına sorarak beş maddede derledi...

Mutluluk: Her ne kadar mutluluk koşullara bağlı gibi görünse de hayattaki seçimleriniz ve duruşunuz tahmin ettiğinizden daha büyük bir role sahip. Kendinizi bir mutluluk terapisiyle ödüllendirin. Sizi hafta boyunca mutlu eden şeylerin listesini yapın. Listenizdeki şeyleri yapmaya daha çok zaman ayırmaya gayret edin. Hafta içerisinde hareket etmeye çalışın; spor yapmanın moral yükselttiği defalarca kanıtlandı. Sevdiklerinizle aranızı iyi tutmak hayatınıza bir amaç kazandırır ve sizi depresyondan korur; bu yüzden ailenizi ve yakın arkadaşlarınızı görmek önceliğiniz olsun.

Sağlıklı yaşam: Sigara içmeyi bırakın. Size tahmin edemeyeceğiniz ölçüde zarar veriyor. "Keşke zamanında daha çok sigara içseydim" diyen kimseyi bulamayacağınızı garanti edebiliriz. Öte yandan sigara yüzünden kalp hastalığı, kanser ya da akciğer rahatsızlıklarına yakalanıp zamanında doktorların sözüne kulak asmış olmayı dileyen çok sayıda kişi var ne yazık ki. Bu sayfalarda bulabileceğiniz en iyi öneri bu; lütfen yabana atmayın.

Başarılı Olmak: Kendi işinizi kurmak ya da kariyerinizi yerine oturtmak istiyorsanız kendinizi yapabileceklerinizle sınırlandırmayın; sizi yönlendiren yapmak istedikleriniz olsun. Başarılı olmak için sırça köşkünüzden veya güvenli bölgenizden dışarı çıkmayı bilmelisiniz.

Öfkenizi Yenin: Öfkeyi size neyin doğru, neyin yanlış olduğunu gösteren yararlı bir kılavuz olarak görmeye çalışın. Öfke sınırın aşıldığının ilk işareti olabilir; bu yüzden onu bir kavga sebebi olarak görmek yerine sizi yönlendiren bir güç olarak kabul edin.

İyi Beslenin: Nasıl diyet yapmanız gerektiği yerine nasıl besleneceğinizi öğrenirseniz şok diyetlere ihtiyaç duymadan hayat boyu ideal kilonuzu korumayı başarabilirsiniz. Bunu nasıl yapacağınızı bilmiyorsanız bir beslenme uzmanına danışmak size yardımcı olacaktır.