Lefkoşa Poliklinikte Yeni Uygulamaya Geçiliyor

Lefkoşa Devlet Hastanesi Başhekimi Dr Bülent Dizdarlı, Sağlık Bakanlığı ile istişare ederek, 20 Mart Pazartesi gününden itibaren poliklinik işlemlerinde bazı değişiklikler yapıldığını duyurdu.

Yeni uygulamalar şöyle;

1. Kalp Damar Cerrahisi, Beyin cerrahisi, Cilt hastalıkları, Gebelik  ve ilaç poliklinikleri tamamen ve sadece randevulu hastalarla yapılacaktır. Bunların yanında radyolojik tetkikler de sadece randevu ile kabul edileceklerdir

2. Çocuk Hastalıkları ve sağlığı, Enfeksiyon, Göz, Nöroloji, Spor hekimliği, Üroloji, Romatoloji, Plastik cerrahi, Kulak Burun Boğaz,  Diyet, Fizik tedavi  polikliniklerinde, günün ilk saatlerinde randevulu hastalara  daha sonra ise polikliniğe  gelen  ve numara alan hastalara  bakılacaktır. Bu bölümlerde de ileriki aylarda tamamen  randevuya geçilmesi yönünde çalışmalarımız  sürmektedir.

3. İç hastalıkları, Genel Cerrahi, Göğüs hastalıkları, Diş, Endokrin ve diyabet,  Gastroenteroloji, Kadın hasta (Jinekoloji) poliklinikleri ise şimdilik eskisi gibi  sadece  numara alan  hastalara bakılmaya devam edilecektir .

Polikliniklerde numara dağılımının sabah  saat 7.oo den itibaren yapılacağı bilgisini veren Dizdarlı, bu saatten önce poliklinik kapısına beklemenin anlamsız olduğuna işaret ederek şunlar kaydetti, “ Bu yığılmanın   aşılması için hastanemize gelecek olan hastaların, randevulu birimler için , mesai saatleri dahilinde 22 34 789 nolu telefonla  22 85 441 nolu  telefondan 1554 , 1555, 1556 ve 15557 numaralı uzantılardan randevu alınması  uygundur.  Pilot olarak seçilen bu kliniklerde ki uygulamalar gözlenecek aksamalar değerlendirilecek ve en kısa zamanda tüm hastanemiz de hasta kabullerinin randevulu sisteme geçmesi yönünde çalışma yapılacaktır”.