Kilo Verirken Önemli: Ekip Arkadaşı
Kilo vermek için kendinizi motive edemiyorsanız, bir ekip arkadaşı edinmek size yardımcı olacaktır.


Kilo verirken bu sağlıklı yolculuğa sizinle birlikte devam edecek, size kendinizi güvende hissettirecek veegzersiz yaparken sizi yalnız bırakmayacak bir arkadaş, komşu veya aile bireyi (anne,baba,kardeş, eş vb.) seçebilirsiniz. diyetisyeninizin de kontrolünde olarak, bu süreci bir ekip arkadaşıyla birlikte yürüterek kilo vermek sizin için motive edici ve daha kolay olacaktır.

Kilo vermek yalnızca diyet yapmak değil;sağlıklı beslenme ile yaşam kalitenizi artırıp sağlık sorunlarınızı azaltacak ve size kendinizi mutlu hissettirecek bir dönem içinde olmak demektir. kilo verme dönemini olumlu ve rahat geçirmek için, ekip arkadaşınızla birlikte sağlıklı sofalar hazırlayıp, light (az yağlı, şekersiz ve sağlıklı) tarifler geliştirebilir ve uygulamakta zorlandığınız şeyleri not alabilirsiniz. Aynı zamanda sağlıklı beslenme konusundaki bilginizi artırmak da kilonuzu koruma sürecinin daha uzun ve kalıcı olmasını sağlayacaktır; bu nedenle her görüşmenizde diyetisyeninize sağlıklı beslenme ile ilgili sorular sorun.

Ekip olarak kilo vermek için de bireysel hedefler ve süreler belirleyin. Kilo verme hızının genetik, metabolik durum (sağlık riskleri, uyku düzeni ve egzersiz düzeyi) ve yaşam şekli ile ilgili olduğunu unutmayın. Amacınız, bireysel hedefinize ulaşacak kiloyu sağlıklı beslenme programı ile vermek; hızlı, geçici ve popüler diyetlerle değil! Bu nedenle sizin kendi yaşantınıza uygun, kalori ve besin içeriği sizin ihtiyacınıza göre belirlenmiş bir beslenme programına sahip olmalısınız. Ekip olarak, bu beslenme davranışının kalıcı hale gelmesi için birbirinize destek olun. Örneğin egzersiz yapmak istemediğinizde, birbirinize hedeflerinizi hatırlatın veya kilo vermek için uygulayacağınız beslenme programının alışveriş listesini birlikte oluşturun.

Kilo verirken yorulduğunuzu hissettiğiniz, hatta kilo verme hızınızın yavaşladığı veya durduğunu gördüğünüz zamanlar olacaktır. Bu sorunların geçici olduğunu ve sorunun kaynağını tespit etmek için yalnız olmadığınızı unutmayın. Beslenme günlüğü tutarak, egzersiz sürelerini kayıt ederek ve sağlıklı – dengeli besin seçimleri yaparak sağlıklı yaşama adım attınız. Önce diyetisyeninizin, sonra da ekip arkadaşınızın desteğiyle beraber doğru çözümleri bulacak ve hedefinize ulaşacaksınız.