Bu tarz uygulamalar ile, hastanın sağlığına kavuşması sağlanır. Kalp hastalıklarının engellenmesinin başlıca yolu, damar sertliğinin önüne geçmektir. Damar sertliği neye bağlı gelişir? Nasıl önlem alınmalıdır?

kalp1

Kalp hastalıklarından dünyada ölüm oranları kanser kaynaklı hastalıkların ne yazık ki önüne geçmiştir. Hastalık sadece kalp krizinden kaynaklı değildir. Çünkü, kalp krizi geçirmeden önce uzun yıllar boyunca damarlar tıkanır. Fakat, gelişen teknoloji ile kalp krizi geçirildiğinde hasta hemen tedaviye alınarak sağlığına kavuşturuluyor. Her ne kadar kalp krizi oranları yükselse de, kalp krizinden ölüm oranları da düşmektedir.

kalp2

Uzmanlar, kalp krizine neden olan temel rahatsızlığın damar sertliği olduğunu söylese de, son yıllarda yapılan araştırmalar diyabet yani şeker hastalığının ana neden olduğu görüşündeler. Diyabet hastalarının kalp hastası olmasına neden, şeker hastalığı ile damarların erken yaşlarda tıkanmaya başlamasıdır. Diyabetin beslenme alışkanlıkları ile tetiklenmesi, glikoz şurubu kullanımının artması, mısırdan elde edilen mısır şurubu nedeni ile arttığı düşünülüyor. Piyasada ve marketlerde satılan ve küçük yaşlardan itibaren kullanılan bu şeker yerine geçen yalancı şekerler, damarlarda 50 kat daha hızlı tıkanıklık yaratıyor ve hasta diyabetli oluyor. Bu nedenle küçük yaşlardan itibaren çocuklara hazır gıda tüketilmemesi öğretilmelidir.

kalp3

Kolesterol ilaçları ile kontrol altına alınabilen damar sertliği hareketsiz yaşam ve beslenme alışkanlıklarının değiştirilmemesi ile tekrar etkisini sürdürüyor. Damar sertliğinden kurtulmak için, hareketli yaşam, sağlıklı kiloya inmek, sağlıklı beslenmek, sigara ve alkolden uzak durmak gereklidir. Eğer, diyabet hastasıysanız mutlaka kan şekerinizi kontrol altına almalısınız.