Hipnozla Hamile Kaldılar!
ABD, Kanada ve İsrail’de yapılan bilimsel araştırmalar sırasında, bebek sahibi olamayan kadınlar hipnozla hamile kaldı.

Tüp bebekte başarı şansını ikiye katlayan yöntem, bebek hayali kuran tüm aileler için umut ışığı oldu. Kadınların, “hipnoFertility” (hipnoDoğurganlık) olarak adlandırılan tedaviye başvurmasıyla, hipnozun gebelik için kullanımı gittikçe daha popüler hale geldi. İlginç uygulama, kısır erkekler için de geçerli.
ABD, Kanada ve İsrail’de yapılan bilimsel araştırmalar sırasında, bebek sahibi olamayan kadınlar hipnozla hamile kaldı.

“İsrail’deki Soroka Üniversitesi’nde Dr. Eliahu Levitas başkanlığındaki bir grup araştırmacının tüp bebek tedavisi gören 185 kadın arasında yaptığı araştırmadan elde ettiği sonuçlara göre, tedavi sırasında hipnozdan faydalanan gruptaki kadınların yüzde 28’i gebe kalırken, hipnozdan faydalanmayan diğer gruptaki kadınların gebelik oranı yüzde 14’te kaldı.

srailli uzmanlar, araştırmalarında ‘Hipnoz, tüp bebek tedavisindeki embriyo transfer aşamasını daha başarılı hale getirebilir mi?’ sorusuna cevap bulmaya çalıştılar.

Embriyo transfer aşamasında, laboratuvar şartlarında döllenmiş yumurtanın gelişmesiyle elde edilen embriyo, kadının rahmine transfer ediliyor. Fakat, rahimde o anda kasılmalar olursa bu, embriyonun rahme tutunabilme, dolayısıyla gebelik oluşması ihtimalini, olumsuz etkileyebiliyor.Araştırma, hipnoterapinin kadınların transfer anında rahatlamasına yardım edebileceği ve tedavinin başarı şansını arttırabileceği düşüncesinden hareketle yapıldı. Tüp bebek tedavisi gören kadınlar öncelikle hipnotize edilmeye uygunlar mı buna bakıldı. Embriyoları transfer edilirken, kadınlardan 89’u hipnotize edildi. Kadınlardan bazıları daha önce de bir ya da birden fazla tüp bebek tedavisi görmüştü.

Kadınlardan 96’sının embriyo transferi, kadınlar hipnotize edilmeden yapıldı. Bu kadınların hepsinin ilk tüp bebek denemesiydi.

Hastalar için embriyo transferi stresli bir an olarak bilinir, hatta bu anın tüm tedavi sürecinde stresin tavan yaptığı an olduğu söylenebilir. Hipnozun kişi üzerindeki sakinleştirici etkisi tüp bebek tedavisinin başarılı sonuçlanmasına olumlu katkı yapıyor. Ayrıca hasta hipnoz altındayken yapılan embriyo transferi klinik gebelik oranına ciddi katkı yapıyor.