'Her Gün 30-40 Zeytin Yerseniz Hastaneyi Unutursunuz'
Prof. Dr. Canan Karatay, zeytinin hastalıkları önlediğini belirterek "Her gün 30-40 tane zeytin yersek hastanenin yolunu unuturuz" dedi


Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde, 11. Uluslararası Burhaniye Zeytin ve Zeytinyağı Hasat Festivali çerçevesinde düzenlenen panele Prof. Dr. Canan Karatay konuşmacı olarak katıldı. Reha Yurdakul Kültür Merkezi’ndeki paneli AK Parti Balıkesir Milletvekili Ali Aydınlıoğlu, Kaymakam Osman Yenidoğan, Belediye Başkanı Necdet Uysal da dinledi. Dinleyenler salona sığmayınca çok sayıdaki vatandaş da Karatay’ı salon dışındaki dev ekrandan izledi.

'ZEYTİN SAĞLIK GETİRİR'
Zeytin ve zeytin yağının şifa olduğunu anlatan Karatay, zeytin tanesinde 5 kalori bulunduğunu söyledi. Zeytin ve zeytin yağının anti oksidan olduğunu anlatan Karatay, ”Zeytin yağı kilo aldırmaz. Yediğimiz gıdaların bozulmamış olması gerekir. Ekmek ve şeker tansiyonu yükseltir. Ekmek obezite sebebidir. Bol ekmek ve şeker tüketimi kalp krizi riskini artırır. Ben kalp doktoruyum. Kalp krizi önlenebilir; ancak beslenmemize dikkat etmemiz gerekiyor. Kalp krizi bir anda gelmiyor. 20’li yaşlardan başlayan dengesiz beslenme 40’lı yaşlarda kalp krizi riskini artırıyor. Ekmeği az yiyeceğiz. Her gün 30-40 zeytin yiyin ve bol bol zeytin yağı kullanın. Ülkemiz zeytin ve zeytin yağı cennetidir. Zeytin ve zeytin yağı üretimi ve pazarlanması desteklenmeli. Zeytin yaprağı çayı da bağışıklık sistemini kuvvetlendirir. 2020 yılında kıtlık olacak. Amerika bunun hazırlıklarını yapmaktadır. Memleketimiz zeytin cennetidir. Zeytin sağlık getirir. Altın ve altın suyudur. Her gün 30-40 tane zeytin yersek hastanenin yolunu unuturuz” dedi.
5 ZEYTİN= 1 TATLI KAŞIĞI YAĞ
Beslenme ve diyet uzmanları, fazla zeytin tüketiminin de aşırı kilo alımına yol açabileceği görüşünde birleşiyor. Uzmanlar, 5 zeytinin 1 tatlı kaşığı yağa denk geldiğini belirterek zeytinin sınırlı sayıda tüketilmesini öneriyor.