Güneş Lekelerinden Nasıl Kurtuluruz?
Güneş nedeniyle oluşan lekelerden kurtulmanın mümkün olduğunu belirten uzmanlar, cildi korumak için yüksek faktörlü güneş kremi kullanılması gerektiğini söylüyor



Havalar ısındı, güneşin zararlı ışınlarının da etkisi arttı. Güneşle birlikte ortaya çıkan lekelerde artış göstermeye başladı. Uzmanlar, sıcak hava ve güneşe maruz kalmanın, ciltteki lekeleri artırdığını, bunların medikal tedavi ve lazerle silinebileceğini, koruma amaçlı güneş kremi ve deri nemlendiricilerin kullanılması gerektiğini söylüyor.
LEKELER ARTIYOR
Sıcak hava ve güneşe fazla maruz kalmanın lekeleri artırdığını dile getiren Cilt Hastalıkları Uzmanı Dr. Mehmet Erol Ak, bu lekelerin lazerle silinebileceğini ancak bir süre sonra yenilenme oranının yüksek olduğunu söyledi. İnternetteki uygulamalar ve satılan natürel ürünlerden uzak durulması gerektiğini dikkat çeken Dr. Ak, konuyla ilgili şu bilgileri verdi:
'YENİDEN ÇIKIYOR'
“Güneş yanıklarından kaynaklanan lekelerin kalıcı bir tedavisi yok ancak lazerle bunları silmek mümkün. Yine de bir süre sonra tekrarlama olasılıkları yüksek. Önerimiz sabah 09.00 ile öğleden sonra 16.00 saat aralığında güneşe çıkılmaması, havuz veya denize girilmemesi. Bu saat aralığında uzun süre kalınması ciltte her türlü lekelerin artmasına, bunların huy değiştirerek cilt kanserlerine dönüşmesine vücutlarda güneş çarpmasına, vücutta su kaybına ve beyin kanamalarına neden olabiliyor. Bu saat aralığına dikkat edilmesini öneriyoruz.’’
'KORUMA KREMLERİNİ İHMAL ETMEYİN'
“Ciltte leke oluşmaması için bahar ve yaz aylarında, karlı kış günlerinde yüz bölgesinin güneşten korunması gerekiyor. Bunun için şapka, şemsiye ve güneşten koruma faktörü 30 ve üzerinde olan koruyucu krem kullanılmalı. Özellikle bahar ve yaz aylarında yüz bölgesine ağda veya sir ağda, ip ile epilasyon veya kimyasal soyma gibi işlemler uygulanmamalı.”