SAĞLIKTA SKANDAL

Kıbrıs Manşet Özel Haber

Yabancı uyruklu S.G. (E-45) HIV mikrobu taşıyan ileri derecede AIDS hastası teşhisi ile Sağlık Bakanlığı raporu ile İçişleri Bakanlığı tarafından geçtiğimiz hafta içerisinde sınır dışı edildi.

Bu noktaya kadar kamu ve toplum sağlığını koruma amaçlı uygulanan prosedür normal gözükürken HIV mikrobu taşıyan ileri derecede AIDS hastası teşhisi ile apar topar sınır dışı edilen yabancı uyruklu S.G.’nin KKTC’de kalan eşi ve çocuklarına sağlık kontrolü yapılmadığı ortaya çıktı.

S.G.’NİN EŞİ EVLERE TEMİZLİK İŞİNE GİDERKEN ÇOCUKLAR EĞİTİME DEVAM EDİYOR

Kıbrıs Manşet’e gelen ihbar telefonlarında önemli iddialarda bulunan vatandaşlar Sağlık Bakanı Ahmet Gülle’yi göreve çağırdılar.

Konuyu aktardıkları sağlık personelinin gelin şikayetçi olun gereğini o zaman yapalım cevabı üzerine şok olduklarını belirten Kıbrıs Manşet’e ulaşan vatandaşlar sağlık raporu doğrultusunda AIDS teşhisi ile sınırdışı edilen S.G.’nin eşi ve çocuklarına sağlık kontrolü yapılmamasının skandal olduğunu söyleyerek Sağlık Bakanlığını göreve çağırdılar.

S.G.’nin ülkede kalan eşinin evlere temizliğe gittiği iddiasında da bulunan vatandaşlar, geride kalan ailenin üyelerinin de sağlık kontrolünden geçirilmesini istediler.