Yüzde yaşlanma süreci nasıl yavaşlatılır?
Ameliyat ve ameliyat dışı çeşitli yöntemler var. Cerrahi işlemler yerçekiminin etkisiyle sarkmış dokuların yeniden toparlanması şeklindedir. Yüz germe ameliyatları üst, orta veya tüm yüze yapılabilir. Yine alt ve üst göz kapağı ameliyatları, yağ enjeksiyonları da yaşlanma karşıtı işlemlerdir.Hangi yaşlar bu ameliyatlar için uygun?
Orta yaş ve üzeri yaştaki hasta grubunda bu ameliyatlar yapılabilir. Fakat yüzde çok sarkma, hacim kaybı varsa ameliyat daha önceye çekilebilir.
Cerrahi işlemler dışında yüzde gençleşme nasıl sağlanır? Özellikle kırışıklık karşıtı uygulamalardan botoks etkili yöntemlerden biri. Ayrıca hyalüronik asit dolgularla hacim kayıpları iyileştirilir. Hyalüronik asitle hem yanak alanında çökme ve sarkmalar giderilir hem de yüzde derin nemlendirme sağlanır. Yine bazı askılayıcı dikiş yöntemleri ve yüksek yoğunluklu ultrasonik cihazlar yardımıyla yüzde ameliyatsız sınırlı bir lifting etkisi elde etmek mümkün. Bir de cildimizin gençliği ve sıkılaştırılması için hücresel antiaging rejuvenasyon işlemleri var.
Nedir bunlar? 
Estetik cerrahi uygulamalarla kazanılan lifting etkisinin kalıcılığını ve etkisini artıran işlemlerdir. Cerrahiyle cildimizi daha gergin hale getirebilir, kırışıklıklarımızı yok edebiliriz. Ama cilt yaşımızı gençleştirmek konusu ayrı bir tedavi. İşte bu, PRP (gençlik aşıları), PDGF ve kök hücre uygulamalarıyla sağlanır. Bunlar sayesinde cilt yaşını 8-10 yaşa kadar gençleştirmek ve bunu 5 yıla kadar korumak mümkün. Bu uygulamalarda kişinin kendi vücudundan elde edilen büyüme hormonları ve gençleşmeyi sağlayan hücreler daha sonra enjeksiyonlarla kişinin yüzüne aktarılır.
PRP nedir, nasıl etki eder?PRP kendi kanımızdan elde edilen ve içerisinde iyileşmeyi sağlayan bir tip hücreden zengin (platelet) sıvı anlamındadır. Bu hücrelerin içerisinde iyileşmeyi sağlayan büyüme hormonları (PDGF) bulunur ve bu hücreleri yüzümüze aktarırsak yüzümüzde geçleşme, kollajenin uyarılması, antiaging işlemleri başlatmış oluruz.
Kök hücre uygulamaları nelerdir? 

Kök hücreleri kullanarak yüzümüzde hücresel gençleşme sağlanması çok yeni bir konudur. Kök hücrelerimiz bizim vücudumuzda bulunan ve tek bir kök hücreden bir organı (mesela karaciğerinizi, böbreğinizi ya da bütün bir derinizi) oluşturabilecek güçte hücrelerdir. Estetik cerrahide genel olarak 2 tip kök hücre uygulaması kullanılıyor. Bunlar fibroblast hücreleri ve SVF denilen kendi yağ hücrelerimizden ayrıştırılan kök hücrelerdir. Özellikle kendi yağımızdan ayrıştırılan kök hücreler, klasik kök hücre tanımına daha çok uyar. Fibroblast kültürleri ve SVF hücreleri dışında rekonstrüktif amaçlı, yani onarım amaçlı kullanılan ‘keratinosit kültürleri’ de mevcut. Bu hücreler özellikle yanık hastalarında kullanılıyor.