‘Eyvah Sivilcem Çıktı’ Diyenler
Çikolata yemek sivilce yapar mı?



Moral FM’de yayınlanan Kadınca Kararınca programında Hatice Kübra Tongar ‘ın konuğu Dermatolog Esra Çınaroğlu oldu. Ergenlikte hayatımıza giren ve şansı olanların ergenlikte vedalaşabildikleri sivilce konusunun ele alındığı programda konuya dair merak edilenler konuşuldu. Sivilcenin bir hastalık olduğunu söyleyen Dr. Çınaroğlu ‘temizlik konusunda çok dikkatli olmak gerekir’ diye konuştu. Özellikle yağlı ciltlerde daha sık görülen sivilciler için yüz yıkamak ve temizlemek için özel ve su bazlı ürünleri tercih etmek gerektiğini belirten Dr. Çınaroğlu, makyajlı olarak uyumamak gerektiğini cilt temizliği noktasında buna dikkat etmek gerektiğini de söyledi.

Ergenlik döneminde hormonların etkisi ile sivilce sorununun çok daha sık yaşandığını ifade eden Çınaroğlu, yağ bezelerinin dağılımı nedeniyle sivilcenin etkilerinin herkeste farklı görülmesinin nedenini de açıkladı. Alışılagelmiş bir konunun doğru olmadığını sözlerine ekleyen Çınaroğlu toplumda yaygın olan “yiyeceklerden dolayı sivilce oluşuyor” görüşünün haklı olmadığını sivilcelerin yemek ile etkili olarak artmasının görülmediğini söyledi. ‘Elbette düzenli beslemek cilde destek verir diye konuşan Çınaroğlu, ‘çikolata yiyiyorum sivilcem çıktı’ şeklinde bir durumun gerçek olmadığını açıkladı.

Ergenlik döneminde erkeklerde ilerideki yaşlarda kadınlarda daha sık görünen sivilceler üzerine konuşan Dr. Çınaroğlu, sivilcenin hiçbir zaman ihmal edilmemesi gerektiğini’ söyledi. Kimi zaman kullanılan ilaçların etkisi, kimi zaman vücuttaki başka rahatsızlıklarında sivilce yaptığı bilgisini veren Çınaroğlu, bu nedenle mutlaka bir hekime danışılmasını tavsiye etti.