Erken Yaşlanmayı Durdurmak Artık Sizin Elinizde 

Günlük hayatta tüketilen bazı yiyecekler, yeterince spor yapılmaması ve güneş ışınlarına karşı tedbirli olunmaması gibi nedenlerle cilt zarar görür ve yaşlanması hızlanır. Alınacak basit tedbirler ile cildin zarar görmesine ve erken yaşlanmasına engel olunabilir. Hayatınızdan zararlı yiyecekleri çıkararak, düzenli egzersizler yaparak ve güneşin zararlı ışınlarından cildinizi koruyarak bunu durdurmanız mümkün.

Güneş Işınlarına Karşı Cildinizi Koruyun

Yaşlanma iki şekilde oluşur. Bunlardan biri genetik yaşlanmadır, diğeri çevresel yaşlanma. Genetik yaşlanmanın önüne geçilemez. Çevresel yaşlanmanın %90-95 sebebi güneş ışınlarıdır. Güneş ışınlarına karşı cildi koruyarak çevresel yaşlanmanın önüne geçilebilir. Sıcakların iyice arttığı yaz aylarında cildiniz güneş ışınları tarafından zarar görmeye başlar. Güneş ışınları cildinizin doğal yaşlanma sürecini hızlandırır. Öncelikle bu güneş ışınlarına karşı dikkatli olunmalı, cildinizi korumalısınız.

Düzenli Egzersiz Yapın

Düzenli olarak yapılan egzersizin sağlık açısından önemi büyüktür. Tüm kasların çalışmasını sağlamak ve körelmelerini engellemek amacıyla belirli aralıklarla bu egzersizlerin ‘bilinçli’ olarak yapılması insana her zaman olumlu faydalar sağlar ve cildin erken yaşlanmasını engeller.

Yediklerinize Dikkat Edin

Şeker Kullanımını Azaltın

Şeker kullanımını olabildiğince azaltmanız gerekiyor. Fazla şeker kullanımı cildinizin sert ve esnek olmayan görünüme ulaşmasına neden oluyor. Aynı zamanda fazla şeker tüketimi kalp hastalıklarına yakalanma riskini de artırır. Bunun yanı sıra şeker, bağışıklık sistemini de zayıflatır. 

Trans Yağlardan Uzak Durun

Trans yağ kullanım oranı da olabildiğince minimum seviyede tutulmalı. Trans yağlar, diyabete yakalanma ve obezite riskini arttırabileceği gibi, koroner kalp hastalıklarına da yol açabilir.

Tuz Kullanımını Azaltın

Tuz vücudu kurutur. Susuz kalındığında yorgun ve yıpranmış görünmenize sebep olur.

Yapay Tatlandırıcının Zararları

Zararları oldukça fazla olan yapay tatlandırıcılar, en çok baş ve eklem ağrısı ile ilişkilidir. Vücuda oldukça fazla zararları olan yapay tatlandırıcıların tüketimi azaltılmalıdır.

Bunlara ek olarak;  karbonhidrat, kızarmış gıdalar, asitli içecekler, enerji içecekleri, alkol, sigara yaşlanmayı arttıran ve sağlığınızı olumsuz etkileyen unsurlardır. Tüm bunları sağlığınız için olabildiğince az tüketmeye, hatta hiç tüketmemeye dikkat etmelisiniz. 

Kaynak : Haber Ay