El Ayak Şişmesi

El ayak şişmesi uzun süre ayakta durmak gibi nedenler dışında normal bir durum değildir. Günlük haya

El ayak şişmesi uzun süre ayakta durmak gibi nedenler dışında normal bir durum değildir. Günlük hayatı da önemli ölçüde etkiler. Özellikle bu durumu sıkça yaşamayan kişiler bu durumun nedenini araştırmalı ve tedavi yoluna gitmelidir. Çünkü el ayak şişmeleri birçok durumun habercisi olabilir.

El Ayak Şişmesi ve Neden Olan Bazı Durumlar:

El ayak şişmeleri damarlardan kaynaklı, ağrılı bir şekilde ortaya çıkmışsa ılık su ile duş alınıp rahatlaması sağlanmalıdır. Kesinlikle sıcak su uygulanmamalıdır.
Ellerde şişmeye neden olan bir faktör de karaciğer hastalıklarıdır. Gün içerisinde uzun süre ayakta kalan kişilerde bu duruma bağlı olarak ödem oluşabilir. Ödem vücutta tuz kullanımının artmasına bağlı olarak su tutulmasıdır. Bu durumun önüne geçmek için tuz kullanımı azaltılabilir.
Yoğun tempoda ve ayakta çalışan kişilerde de el ayak şişmesi sıklıkla görülür. Bu tarz şişlikler kişilerin istirahat etmeleriyle çözümlenebilir.
Dışarıdan alınan bir darbeyle de ellerde ve ayaklarda şişlikler görülebilir. Bu tarz şişliklere kırıklar, çatlaklar neden olabileceğinden şişen bölge zorlanmayarak şişliklerin önüne geçilebilir.
El ayak şişmeleri ihmal edilmemelidir. Tedavi edilmediği durumlarda ilerleyebilir. Günlük hayatı etkileyecek durumlara gelebilir.