Dudak Çatlaması Tedavisi

dudak çatlaması
Dudak çatlaması, genellikle çok soğuk ve sıcak havalarda görülür.


Dudak çatlaması, genellikle çok soğuk ve sıcak havalarda görülür. Dudak çatlamaları bazı durumlarda Havanın etkisi ile birlikte kuruması veya kuru havalarda aşırı ıslatılması sonucu oluşabilir, peki ya dudak çatlaması nasıl Geçer Dudak çatlaklarının geçmesi için aşağıda verdiğimiz tedavi yöntemlerini uygulayabilirsiniz.

Dudak Çatlamasına Bitkisel Tedaviler

Dudak Çatlakları için Bitkisel Tedavi

1 tatlı kaşığı bal
1 tatlı kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı bal ve 1 tatlı kaşığı şeker, ufak bir kasede karıştırılır. Parmak uçlarına alınan bu karışımla dudaklar ovulmaya başlanır. Bir müddet ovulduktan sonra kalan kısım dudağa sürülerek, uzanılır. 15 dakika sonra durulanır. Balın yumuşatıcı etkisi dudakları besler. Şeker dudaklar için güzel bir peeling oluşturur.

Dudak Çatlağı için Salatalık

1 salata
Salata rendelendikten sonra suyu ile birlikte dudaklara yapıştırılır. Dudaklardan etrafa saçılmaması için, uzanmanız tavsiye edilir. 20 dakika dudakta bekletildikten sonra yıkanır. Salatalık suyu dudakları yumuşatır ve sağlıklı hale getirir.

Çatlayan Dudaklar için Maske

1 tatlı kaşığı susam yağı
1 tatlı kaşığı yoğurt
Susam yağı ve yoğurt karıştırılarak dudaklara sürülür. Yoğurdun etkisi ile birlikte dudaklar hafif miktarda gerilir. Bu durum endişe yaratacak bir şey değildir. Susam yağı ve yoğurt dudakların ölü hücrelerden arındırılmasını sağlar. Bu bakımı haftada bir kere uygulayabilirsiniz.

Dudak çatlaklarına çözümler

Dudak Çatlamasının nedenleri ve önlemleri

Çatlamış dudakların sebebi kişinin kendisi de olabilir. Dudaklarını ısıran ve oynayan kişilerde de görülür. Bu yanlış hareketten vazgeçmek gerekir. Yoksa dudaklara sürülen oje kötü gözükür. Ruj bir kadının güzelleşmek adına sürdüğü bir makyaj malzemesidir. Bu yüzden dudakların gayet pürüzsüz gözükmesi gerekir. Dudaklara peelingyapıldıktan sonra nemlendirilmelidir. Bu işlemlerden sonra ruj daha güzel ve kalıcı olacaktır.

Kış mevsiminde dudakları çatlayan kişiler, dudaklar için özel olarak üretilen sticklerle dudaklarını nemlendirebilirler. Bayanların çantasında daima bir stick olmalıdır. Özelliklede kış aylarında çok gerekli olan bir malzemedir.

Dudak çatlamaları kansızlıktan da ileri gelebilir. Kansız olan kişilerde cilt solgun ve dudaklarda çatlaktır. Bu yüzden her gün nemlendirici sürülmesi gerekir. Dudakların eski haline gelebilmesi ve pembe olabilmesi için iyi bir beslenme ve bakım şarttır.