Doğal şifa deposu!

Düzce'nin doğal şifa deposu, pazar tezgahlarındaki yerini aldı. Kaldirik otu, Düzceliler tarafından bolca tüketilirken, sadece doğal olarak yetişmesi de taliplerinin sayısını artırıyor. Baharın müjdeleyicisi olarak bilinen ve Düzceliler'in severek tükettiği kaldirik otunun birçok faydası olduğu belirtildi.

Bölgenin yüksek kesimlerinde yetişen Kaldirik Otu tamamıyla doğal olduğu için, Düzce insanının sofrasında çokça tüketiliyor.
Bu doğal bitkinin en çok bilinen faydaları ise; kansere karşı koruyucu olması, idrar söktürücü, ateş düşürücü, iltihap kurutucu etkilerinin bulunması.

Düzce'de ormanlık ve yüksek alanlarda yetişen kaldirik otu, doğal besin maddesi olarak pazarda satılırken, toplayıp satanlar içinde aile bütçelerine ek gelir kapısı oluyor. Pazar esnafı topladıkları kaldirik otunu pazara getirerek müşterilerine satışa sunuyor. Demet halinde toplanan otun fiyatı ise 2 ile 3 TL arasında satılıyor.

Mevsimi geldiğinde pazarda kaldirik otunun eksik olmadığını belirten pazarcılar, Kaldiriğin tamamıyla doğal bir ortamda kendiliğinden yetiştiği için katkısız bir bitki olduğunu söyleyerek, baharın müjdeleyicisi olarak da bilinen bu otun besin değerinin de yüksek olduğu için tercih edildiğini ifade ediyorlar.