Diz Ağrılarına Dikkat
Uzmanlar kütürdeme şeklinde başlayan diz ağrılarının ciddiye alınmasını tavsiye ediyor.

Op. Dr. Fatih Volkan Tercan, diz ağrılarının kireçlenme belirtisi olabileceğine dikkat çekti. Diz bölgesinde kütürdeme şeklinde başlayan ve özellikle orta yaşlardan itibaren baş gösteren diz ağrıları hakkında açıklamalarda bulunan Tercan, diz ağrılarının kireçlenme belirtisi olabileceğini söyledi. Diz ağrılarının mutlaka ciddiye alınması gerektiğini belirten Op. Dr. Tercan, “Diz bölgesinde kütürdeme şeklinde başlayan ve daha sonra hafif ağrı belirtileri gösteren bu rahatsızlık, önemsenmeyip ağırdan alınması durumunda kişide ilerleyen dönemlerde telafi edilemeyecek kalıcı hastalıklara sebep olabilir. Bu bakımdan diz sağlığının korunmasına son derece dikkat edilmeli. Eğer zamanında doğru teşhis konulmazsa, diz ağrıları kireçlenmeye kadar gidebilir” dedi.

Kireçlenme konusunda da bilgiler veren Op. Dr. Fatih Volkan Tercan, “Kireçlenme dediğimiz ve halk arasında da sıvı azalması olarak nitelendirilen rahatsızlık, ilerleyen yaşlarda özellikle kadınlarda daha çok görülüyor. Kişinin diz bölgesinde doğuştan gelen bir rahatsızlık varsa, daha önce o bölgeden bir operasyon geçirmişse veya herhangi bir travma yaşadıysa ağrı ileride tekrarlayabilir. Bu bakımdan ilgili kişilerin fazla kilo almamaya dikkat etmesi gerekmektedir. Çünkü aşırı kilo oluşması durumunda, diz bölgesine binen yük artacağı için rahatsızlıklar da artıyor” diye konuştu.

“UZUN SÜRE AYAKTA KALMAYIN”

Diz ağrısı olanların uzun süre ayakta kalmaması gerektiğini anlatan Tercan, “Eklem ağrılarına yol açacak hareketleri yapmaktan mümkün olduğunca kaçınılması gerekiyor. Diz bölgesindeki eklemlerin korunması için uzun süre ayakta kalınmamasında fayda var. Aynı şekilde ağır yük taşınmamasına da dikkat edilmeli” ifadelerini kullandı.