Dikkat! Light Gıdalar Kilo Aldırabilir


Uzman Diyetisyen Nilay Keçeci, “Light gıdalar dikkatli tüketilmezse kilo aldırabilir” dedi. Uzman Diyetisyen Nilay Keçeci, pek çok light gıdanın bilinçsiz ve fazla şekilde tüketildiğin de kilo alımına neden olabildiğini belirterek, “Light gıdaların çoğunun yağı azaltılmıştır ancak fazla tüketilmesi durumun da karbonhidratın fazlasını da yağ olarak depolayan vücut için kilo alımına neden olacaktır. Aynı şekilde kilo koruma üzerinde de light gıdalar önemlidir ancak fazla tüketilmesi yine kilonun korunmadan artmasına neden olur.
Bazı light ürünlerin kalorileri normal bir çikolata ya da gofretle aynıdır ancak etiketleri okunduğunda doymuş yağ oranlarının düşük olduğunu görürüz bu durum aslında light ürünlerin kilo aldırmadan zayıflama etkisini ortaya koyar ancak bilinçsiz ve fazla tüketilmeleri durumunda zayıflama etkisi üzerinde ki olumlu durum ortadan kalkacaktır.” diye konuştu.

“Bazı light ürünler incelendiğinde çokta düşük kalorili olmadıkları görülür buda demektir ki light ürünlerde uzmanınızın verdiği kadar tüketilmelidir” diyen Uzman Diyetisyen Nilay Keçeci, daha sonra şunları kaydetti; “Özellikle lifi arttırılmış ve yağ oranı azaltılmış ürünler light ürünler olarak tanımlanır ancak diyabetik ürün kavramı farklıdır. Diyabetik ürün içerisinde şeker bulunmayan üründür. Bu ürünler tatlandırıcı içerebilir ancak düşük kalorili olabilir. Diyet yapan bireyler dilerlerse diyabetik üründe tüketebilirler.

Light ürünler arasında en fazla kafa karıştıran light süt ve yoğurt grubudur. Süt ve süt grubu içerisinde karbonhidrat, protein ve yağ barındıran bir gruptur bu nedenle kalorileri ve doymuş yağ oranları yüksektir. Bu besinlerin tüketilirken kan değerleri ve kolesterol dengesinin oluşması için light tüketilmesi faydalı olacaktır.

Şuanda marketlerde çeşit çeşit ve renk renk gözlenen light ürünlerin ara öğünlerde belirli miktarlarda tüketilmesi yerinde bir tercih olacaktır ancak nasılsa diyet ve kalorisi düşük zannedilerek tüketilen tüm gıdalar aslında yağlanmamıza neden olacaktır.”