Dikkat! Her 1 Santim, 1.7 Yıl

İngiltere'de 300 bin kişi üzerindeki araştırmaya göre, insan belinin genişliği boyunun uzunluğunun yarısını geçmemeli. Fazla olan her 1 santimetre, ömürden 1.7 yıl alıyor
İngiltere'deki City Üniversitesi'nde görev yapan Dr. Margaret Ashwell ve ekibi 300 bin kişi üzerinde yaptığı araştırma sonucunda, sağlıklı ve uzun yaşamanın en önemli formüllerinden biri olarak gösterdiği kuralı açıkladı. Doktor Ashwell'in sağlıklı yaşam kuralına göre, insanın belinin genişliği boyunun uzunluğunun yarısını geçmemeli. Bu kuralın yaş ve cinsiyet ayırt etmeden herkes için geçerli olduğunu söyleyen Ashwell, bel kalınlığı arttıkça kaybedilen yılların da arttığını belirtti. Gerçek bel genişliği, en alt kaburga kemiğinin hemen altından nefes almadan ölçülebiliyor.

İNCE BEL = UZUN YAŞAM
Örnek olarak 30 yaşında ve 1.77 metre boyundaki bir kişinin bel çevresinin en fazla 89 santimetre olması gerektiğini, bundan daha fazla olması durumunda ise her 1 santimetre için ömründen 1.7 yıl kaybedeceğini söyledi. Çocuklarda da en az 5 yaşında boy ve bel ölçüsünün oranının onlarda obezite ve diğer ciddi hastalıkların gelişme riskini belirlediği belirtildi. Araştırmacılara göre bel genişliği boy uzunluğunun yarısından daha az bir seviyede tutulabilirse, felç, kalp hastalıkları ve diyabet gibi rahatsızlıklara yakalanma riski düşüyor ve yaşam süresi uzatılabiliyor. Ashwell, evde yapılabilecek bu basit vücut kitle endeksi testiyle obezitenin yaşam süresini kısaltma riskinin azaltılabileceğini belirtti.