Çok Fazla Terliyorum Diyorsanız Mutlaka Okuyun!


Op. Dr. Ünsal Aybek, hava sıcaklıklarının giderek arttığı yaz günlerinde terleme ameliyatı için başvuran hastaların sayısında artış olduğunu; laparoskopik yöntemle yapılan ameliyatın ardından ikinci gün normal yaşama devam edildiğini ifade etti.

HEM TATİL HEM AMELİYAT

Aybek, 1998 yılından bu yana laparoskopik yöntemle ameliyat ettikleri hastaların tatillerini yarıda kesmek zorunda kalmadan kısa sürede iyileştiklerini söyledi. Özellikle terleme ameliyatına yoğun ilgi olduğunu belirten Op. Dr. Ayberk, "Aşırı terleme sorunu olan pek çok hastamız laparoskopik yöntemle ameliyat oldu. Koltuk altından yarım santimlik bir delikten sokulan cihazlarla ter bezleri açılmadan ameliyatı gerçekleştiriyoruz. Hasta ikinci gün normal hayatına geri dönüyor. Şu ana kadar 8 bine yakın hastaya terleme ameliyatı yaptık. Yurtdışında pek çok hasta hem tatil yapmak, hem de ameliyat olmak için geliyor. Yurt içinden de iki günlüğüne gelip ameliyat olup evine dönen pek çok hastamız var" dedi.

KAPALI AMELİYAT TERCİH EDİLİYOR

Laparoskopik ameliyatın açık ameliyatlara göre daha kısa bir nekahat dönemi olduğunu vurgulayan Ayberk, tatile gelen hastaların, herhangi bir sorun ile karşılaştığında bu tür bir ameliyatla 3-4 gün içerisinde tatillerine devam edebildiğini dile getirdi. Açık ameliyatlarda iyileşme süresinin 10-15 güne çıkabildiğine dikkat çeken Ayberk, ameliyat sonrası komplikasyonların neredeyse sıfıra indiğini söyleyerek "Laparaskopik yöntemle göbek ve kasık fıtığından terleme ameliyatı yaptığımız gibi mide küçültme ameliyatlarını da gerçekleştiriyoruz" dedi.