Cilt Sarkması

(Vücut sarkması) yaşlanmanın getirdiği bir tepkidir. Yıllar geçtikçe cilt diriliğini kaybeder. İnsanlarda genç yaşın en büyük göstergesi diri bir vücuttur.

Cilt sarkmaları : Yaşı hayli ilerlemiş kişilerde sarkma koltuk altından başlar. Koltuk altı sarkan bayanların yaşları da bir hayli ilerlemiştir. Göbek sarkmaları, yüzün aşağıya doğru düşmesi, boyunda görülen sarkıklar yaşın hayli geçtiğinin habercisidir. Vücut sarkmasının önüne geçmek zordur. Fakat uygulanabilecek rutin hareketlerle bir nebze azaltılabilir.

Cilt Sarkmasına Çözüm

1- Koltuk altlarında meydana gelen sarkmalar için krem önerisi vermek saçma olur. Hiçbir krem koltuk altını 20li yaşlardaki gibi yapamaz. Bunun için masaj hareketleri yapabilirsiniz. Koltuk altınızın sarktığı yönden zıt yöne doğru masaj yaparak, azaltabilirsiniz. Her banyodan sonra bütün vücuda nemlendirici krem uygulanmalıdır.

2- Nemlendirici krem uygulanacak bölgelere boyunda dahildir. Boyunda görülen sarkma yaşı hemen ele verir. Vücudun saklanamayan yönlerinden en göze batanı boyun bölgesidir. Yukarıya doğru yapacağınız masajlarla, boyun bölgenizi canlandırabilirsiniz.

3- Vücut sarkmalarının hepsi yaş ile ilgili değildir. Göbek bölgesinde görülen sarkmalar, hızlı kilo alıp verme ve doğum nedeni ile de gerçekleşebilir. Doğumdan sonra karın bölgesi büyük bir deformasyona uğrar. 9 ay boyunca gerilen karın bölgesi, aniden indiğinde sarkıklarla baş başa kalırsınız. Bu durumda çoğu bayan estetik ameliyatlarla bu durumu düzeltmeye çalışır. Kilonuza dikkat ederek ve günde 15 dakika dairesel masaj uygulayarak göbekteki sarkmanın azalmasını sağlayabilirsiniz.

4- Yüz bölgesi: Bayanların en büyük korkularından biri olan vücut sarkmasına yüz bölgesi de dahildir. Evde uygulayabileceğiniz yüz yogası hareketleri ile cildinizdeki sarkıklığı engelleyebilirsiniz. 60lı yaşlardan sonra sarkmanın boyutu daha da artarak devam eder. Paniğe kapılmadan yüz jimnastiği yaparsanız olumlu gelişmeler görebilirsiniz. Yüz jimnastik hareketleri için tıklayın.