Bu İlaçlar Kalp Hastalarına Kalkan Oluyor
Uzmanlar uyarıyor: "Kalp ve şeker hastalarının, hekim tarafından verilen kolestrol düşürücü ilaçları kullanmamaları halinde tehlike oluşabilir"

Prof. Dr. Sadi Güleç, uluslararası alanda kardiyoloji ve diyabet uzmanlarının kolestrol düşürücü ilaçların kalp ve şeker hastaları için hayati önem taşıdığı konusunda fikir birliği içinde olduklarını öne sürdü.
Güleç "Ortak karar, kalp-damar hastalığı ya da diyabeti bulunanların, kolesterol düşürücü ilaçları kullanmaları durumunda kalp krizi risklerinin belirgin derecede azalacağı, yaşam sürelerinin de uzayacağı şeklindedir" dedi.
HAYATİ TEHLİKESİ VAR!
Kolestrol düşürücü ilaçların kullanılmaması gerektiği konusunda, bazı gazete ve televizyonlarda haberler yer aldığını belirten Güleç "Kolestrol düşürücü ilaçların hayati olmayan yan etkileri ön plana çıkartılarak, hayat kurtarıcı etkileri görmezden geliniyor ve bu ilaçların halkın gözünde değersizleştirilmesi sağlanıyor. Ekran ve gazetelerde sık karşılaştığımız bir grup hekimin inandırıcı üsluplarla verdiği bu tarz beyanatlar neticesinde maalesef birçok hastamız statin ilacını bırakmıştır" ifadelerini kullandı.
Güleç, "Kalp krizi geçirmiş, by-pass olmuş, stent takılmış kişiler ya da şeker hastaları, hekim tarafından yazılan kolestrol düşürücü ilaçları kullanmamaları halinde hayati riskle karşılaşabilirler" diye konuştu.
Kolestrol düşürücü ilaçların doktor kontrolünde kullanılmasının kalp krizi riskini azaltacağına ve hastaların yaşam süresinin uzamasına katkı sağlayacağına işaret eden Güleç, hastaların hekim tarafından verilen bu ilaçları kullanma konusunda titiz olmaları gerektiğinin altını çizdi.