1-Fırında patates: Akşamdan kalanlar için potasyum deposu patates öneriliyor. Fırında yapılan patatesler vücuttaki sıvı oranını dengeliyor.



2-Karpuz: Vücutta su kaybı baş ağrısının en önemli nedenidir. Başta karpuz olmak süre sulu meyvelerin tercih edilmesi gerekiyor.



3-Kahve: Tüketilen aşırı alkol sonrasında damarlar genişleyebilir ve baş ağrısının etkisi artar. Kahvenin içindeki kafein damarları daraltarak baş ağrısının önüne geçer.



4-Tam tahıllı ekmek: Karbonhidrat eksikliği baş ağrısına neden olur. Tam tahıllı ekmek vücutta aşırı su kaybını düzenlerken baş ağrısını ortadan kaldırır.



5-Badem: Badem içinde barındırdığı magnezyum sayesinde damarları rahatlatır ve migren ve baş ağrısının önüne geçer.



6-Yoğurt: Kalsiyum deposu yağsız yoğurt baş ağrısına birebirdir.



7-Baharatlı yemekler: Kırmızı biber ve benzeri baharatlı soslar baş ağrısının etkisini diğer besinlere göre daha çabuk azaltır. Özellikle sinüzitlerinde sorunlar olanlar baharatlı yemekler yerse solunum yolları daha çabuk açılır.



8-Susam: Susam özellikle kadınlar için çok önemli bir besin. Barındırdığı yüksek oranda E vitamini kadınların özel günlerinde baş ağrısını ortadan kaldırıyor.



9-Ispanak: Tansiyonu düşüren ıspanak baş ağrısına iyi geliyor. Uzmanlar ıspanağın etkisinin artması için sebzenin yapraklarından salata yapılarak tüketilmesini tavsiye ediyor.