Arpacığa ne İyi Gelir?
Gözümüzde çıkan arpacık çok ağrılı olabilir ve doktora gidilmesi gereken bir sorundur. Halak arasında arpacığa iyi geldiği için tercih edilen doğal yöntemler de mevcuttur.

Lens kullanıyorsanız geçene kadar ara verin.

Arpacığa 15 dakikalık süreyle sıcak kompres yapabilirsiniz. Gün içinde bunu 5-6 kere tekrar edin. Bu yöntem iltihabın kısa sürede azalmasına ve şişliğin inmesine fayda sağlar.

Makyaj yapmayın ve gözünüze başka bir kozmetik ürünü sürmeyin.

Şişliği azaltmak için papatya çayı kullanabilirsiniz. Papatya çayını demledikten sonra soğumasını bekleyin ve süzün. Pamuk yardımıyla arpacığa sürün. Her gün 3-4 kez tekrarlayabilirsiniz.

Patatesi rendeleyerek temiz ve ince bir beze sarın ve arpacığın üzerine bastırmadan koyun. Pgün içerisinde 2-3 kez tekrar edebilirsiniz.

Ufak bir parça pamuğa 2-3 damla kekik yağı damlatın ve arpacığa sürün. Kekiğin antiseptik etkisi vardır.

Ekinezya da antibakteriyel olduğundan arpacığa iyi gelir. Ekinezya çayını papatya çayı gibi pamukla arpacık üzerine sürebilirsiniz.

Doğal antibiyotik olan sarımsak diğer enfeksiyonlar gibi arpacığa da iyi gelir. Günde 10-12 adet sarımsak yiyerek vücudun savunma sistemini güçlendirebilir ve antibiyotik özelliği ile arpacığın daha kısa sürede geçmesini sağlayabilirsiniz.