Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’nin yükünün azaltılması hedefiyle hizmete açılan Tren-yolu Polikliniği, beklenen ilgiyi görmüyor. 

Tren-yolu Polikliniği, gece saat 23.00’e kadar hasta kabul etmesine rağmen birçok hasta, devlet hastanesinin ‘Acil Servisi’ne akın etmeye devam ediyor.

Tam teşekküllü ‘Tren-yolu Polikliniği’ne günde ortalama 40 ile 50 hasta giderken, acil servise ise halen 300 ile 350 arasında hasta başvuruyor.

Bazı hastaların acil servisi poliklinik gibi kullanması nedeniyle yoğunluk hızla artmaya devam ediyor.

Vatandaşlar, durumu acil olmayan kişilerin acil servise giderek acil hastaların hizmet almasına engel olduğu eleştirisinde bulunuyor.

Eczane yanı başında

Sağlık Bakanlığı, ‘Tren-yolu Polikliniği’nin ikinci etap çalışmalarının tamlanarak laboratuar ve eczanesi ile birlikte tam gün hizmet vermeye başladığını açıklamıştı.

‘Tren-yolu Polikliniği’nde daha önce dahiliye, kadın doğum, diş hekimliği ve çocuk hastalıkları branşları alanında verilen hizmet ağı genişletilerek ikinci etabın polikliniğe ilave edilmesiyle; kulak burun boğaz, göz, laboratuar ve eczane bölümleri de hastaların hizmetine girdiği duyurulmuştu.

Gece 23.00'e kadar açık

Poliklinikte engelli vatandaşların poliklinik hizmetlerinden kolaylıkla faydalanabilmeleri için gerekli altyapının oluşturulduğu ve Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’nin yükünün azaltılması hedefiyle hizmete açılan polikliniğin gece saat 23.00'e kadar hasta kabul edeceği kaydedilmişti.


Kaynak : Kıbrıs

Mehmet KARA