Zenginses’in ilk tahkikat duruşması başladı.

(Kamalı Haber) Lefkoşa-Metehan bölgesinde 31 Ağustos 2014 tarihinde yaya olarak yolu geçmeye çalışan 26 yaşındaki Asya Rıdvanoğlu’na çarparak ölümüne neden olan sanık Ali Aziz Zenginses’in yargılanmasına başlandı. Lefkoşa Kaza Mahkemesi’nde bugün başlayan ön duruşmada, İddia Makamı sanık Ali Aziz Zenginses’i yargılanacağı davalardan itham ettikten sonra ilk tanığını mahkemeye dinletti. Meydana gelen ölümü kaza ile ilgili tahkikatı yürüten Lefkoşa Polis Müdürlüğü’ne bağlı Trafik Tahkikat Şubesi’nde görevli Polis Çavuşu Faris Eserbaş kaza ile ilgili yapılan soruşturma ile ilgili mahkemeye bilgiler aktardı. Eserbaş, kaza ile ilgili görgü tanıkları ile uzman tanıkların ifadelerinin alındığını, sanığın göz kontrolünden geçirildiğini, alkol testine tabi tutulduğunu, olay yerinde incelemeler yaptıklarını açıkladı.

Tanığın ifadesi ile birlikte iddia makamı kaza ile ilgili sanığın ifadesi, görgü tanıkları ile uzman kişilerin ifadesi, olay yerine ait fotoğraflar, doktor ve raporlarından oluşan 49 emareyi mahkemeye sundu.

İlk tanığın ifadesi ve emarelerin sunulmasının ardından Yargıç Meltem Dündar duruşmayı 28 Ocak 2015 yani bugüne devam etmek üzere erteledi.