Zenginses davası son virajda hitaplara kaldı…

Evrim Kamalı
KIBRIS MANŞET ÖZEL HABER

Lefkoşa'nın Kermiya bölgesinde 31 Ağustos 2014 tarihinde, yaya olarak yolu geçmeye çalışan 26 yaşındaki Asya Rıdvanoğlu'na otomobiliyle çarparak ölümüne sebebiyet vermekle suçlanan 20 yaşındaki Ali Aziz Zenginses'in aleyhindeki dava bugün Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi'nde kaldığı yerden devam etti.

Başkan Ömer Güran, Kıdemli Yargıç Melek Esendağlı ve Yargıç Alev Ulunay’dan oluşan Lefkoşa Ağır Ceza Mahkeme heyeti huzurunda gerçekleşen dünkü duruşmada Savunma avukatı mahkemeye sanığı bulunduğu yerden yeminsiz şahadet vermek üzere mahkemeye dinletti. Sanık Ali Aziz Zenginses yeminsiz şahadetinde iyi göre bildiği için gözlük takmadığını, 2012 yılından belli araç kullandığını ve hiçbir şekilde trafik cezası ve kazası bulunmadığını söyledi. Zenginses olay günü 2 adet iki ölçü votka şat içtiğini ve kendisinin bilincinin yerinde olduğunu söyledi. Kullanmış olduğu aracın iddia makamının hazırlatmış olduğu raporda söylediği gibi 188 km hıza ulaşmadığını, olay yerine geldiğini süratini düşürdüğünü 3 yada 4 metre kala kızı gördüğü ancak kazayı engellemek için yapacak bir şey olmadığını söyledi. Kıza çarptıktan sonra korktuğu için olay yerinde durmadığını ve daha aşağıda durup polisi beklediğini söyleyen Zenginses kaçmak isteseydim yapabilecek fırsatım vardı dedi. Sanık ayrıca ifadesinde yazıldığı gibi hiç birşey görmediğim şeklindeki beyanının olmadığını da söyledi. Sanık ayrıca kazadan dolayı çok pişman ve üzgün olduğunu belirtti. Sanığın yeminsiz şahadetinin ardından savunma sanığın babasını tanık olarak dinletmek istedi ancak mahkeme sanığın babasının davanın başladığı günden itibaren tüm duruşmaları izlediğini belirterek tanıklığını ret etti. Bu durum üzerine savunma kendilerinin talep etmiş olduğu raporu hazırlayan Doç. Dr Erhan İlhan Konukseven’i mahkemeye tanık olarak çağırdı. Konukseven ilk olarak mahkemeye hazırlamış olduğu raporu sundu. Konukseven vermiş olduğu teknik şahadetin ardından yolun mesafesi üzerinde ve arabanın teknik bilgileri üzerinde yaptığı hesaplamada sanığın olay yerine ortalama 125 – 135 KM sürate yakın bir hızda olduğu bulgusunu yaptığını söyledi. Kıdemli savcı Ergül Kızılokgil’in maktulenin fotoğraflarını gören tanığa bu şekilde bir parçalanmaya yol açacak süratin ne olabileceğini sorması üzerine tanık 100 km üzerinde bir süratin olacağını söyledi. Doç. Dr Erhan İlhan Konukseven’in şahadetinin ardından savunma mahkemeye sanığın göz doktoru Tünay Beton’u tanık olarak dinletti. Beton sanığın göz problemi ile ilgili bilgi

verdi. Göz doktoru tanığın ardından savunma başka tanığının olmayacağını belirterek hitaplarını hazırlamak üzere mahkemeden süre talep etti. Savcılığında süre istemi ile ilgili hem fikir olması üzerine mahkeme davayı hitapları dinlemek üzere 30 Mart 2015 Pazartesi duruşma günü olarak tayin etti.