Zenginses Davasında Sıra Savunmada…

Evrim Kamalı
KIBRIS MANŞET ÖZEL HABER



 Lekoşa'nın Kermiya bölgesinde 31 Ağustos 2014 tarihinde, yaya olarak yolu geçmeye çalışan 26 yaşındaki Asya Rıdvanoğlu'na otomobiliyle çarparak ölümüne sebebiyet vermekle suçlanan 20 yaşındaki Ali Aziz Zenginses'in aleyhindeki dava bugün Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi'nde kaldığı yerden devam etti.

İddia makamı bugün mahkemeye 2 tanık dinleterek hazırlamış olduğu davasını tamamladı. İddia makamının bugünkü ilk tanığı Dr. Şebnem Bener sanık Ali Aziz Zenginses’in kaza günden sonra polis tarafından muaneye geldiğini ve muane ettiğini ve göz doktoruna sevk ettiğini belirten rapor yazdığını söyledi. Doktor hazırlamış olduğu raporu mahkemeye emare olarak sundu. Doktor tanığın ardından iddia makamı mahkemeye Lefkoşa Kaza Mahkemesi Ceza davaları mukayyidi Mehtap Tümkan’ı tanık olarak çıkardı. Tümkan mahkemeye davanın ilk safası olan PI duruşmasında toplanan evrakları mahkemeye emare olarak sundu. Mehtap Tümkan’ın ardından savcılık mahkemeye başka tanık dinletmeyeceği beyanında bulunarak davasını bitirdiğini açıkladı.

Başkan Ömer Güran, Kıdemli Yargıç Melek Esendağlı ve Yargıç Alev Ulunay’dan oluşan Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi heyeti aralarında yaptıkları görüşmenin ardından davayı savunmanın tanıklarını hazır etmesine olanak sağlamak maksadı ile 26 Mart tarihine erteledi.