Zanlı: “ 7 Tepsi Baklavayı Yedim”

Mahkemede konuşan genç zanlı: “Özür dilerim. Ben sadece gece gezdiğim zaman dolabı açık gördüm, pencere kilitsizdi içeri girdim. Buzlukta baklavalar vardı hepsini yedim. Laptopu aldım ama eve götürmedim. Şeytana uydum”


Lefkoşa bölgesinde MADO isimli cafeleri mesken tutarak hırsızlık yaptığı iddia edilen 19 yaşındaki M.K.G tutuklanarak yargı önüne çıkarıldı.



Lefkoşa, Gönyeli ve Yenikent bölgelerinde bulunan Mado isimli cafelere birkaç kez girerek elektronik eşya, nakit para ve 7 tepsi baklava sirkat ettiği iddia edilen 19 yaşındaki M.K.G polis tarafından tutuklanarak mahkemeye çıkarıldı. Mahkemede konuşan genç zanlı ‘7 tepsi baklavayı yediğini’ belirterek, hakkındaki suçlamalara ‘şeytana uydum’ dedi. Bu arada anne ve babası bir üniversitede öğretim üyesi olduğu öğrenilen 19 yaşındaki gencin, suçlu sayılabilmesi için ‘ceza ehliyeti’ olup oluşturmadığının araştırılacağı öğrenildi.
Farklı tarihlerde kilitsiz vaziyetteki pencerelerden girerek hırsızlık suçu işlediği iddiasıyla hakkında soruşturma başlatılan zanlı M.K.G dün Lefkoşa Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı.

Sirkat suçu
Ceza Davaları Yargıcı ve Nöbetçi Yargıç Gökhan Asafoğulları, huzurunda görüşülen tahkikat duruşmasında, İddia Makamı’nda Başsavcılık adına davada Savcı Atilla Etkin ve zanlı şahsen hazır bulundu. Savcı Etkin, meseleyle ilgili olarak Lefkoşa Polis Müdürlüğü’ne bağlı Adli Şube Amirliği’nde görevli polis memuru Ali Gencer’i mahkemeye tanık olarak dinletti. Gencer, mahkemede yeminli şahadet vererek, olayla ilgili olguları aktardı. Gencer, zanlı M.K.G’nin ‘sirkat’ suçuyla ilgili olarak mahkeme emri üzerine tutuklandığını açıkladı.

Üç MADO’da soyuldu
Polis memuru Gencer, 24- 25 Ekim 2014 tarihlerinde saat 00:00- 08:00 saatleri arasında Gönyeli’de bulunan Mado isimli işyerinin kapalı durumundaki kilitsiz penceresini açan zanlının, içeriye girerek mutfak bölümünde duran ve bir çalışana ait 750 TL değerindeki laptopu sirkat ederek yine ynı pencereden çıkış yaptığı söyledi. Yine zanlının Ekim ayı içerisinde Lefkoşa’da bulunan Mado isimli iş yerinin kilitli camını hasar yapmaksızın açarak içeriye girdiğini söyleyen Ali Gencer, buzlukta bulunan bin 50 TL değerindeki 7 tepsi baklavayı sirkat ettiğinin tespit edildiğini aktardı. Polis, 8 Ekim 2014 tarihinde ise Yenikent bölgesinde bulunan Direktör ailesi ait Mado isimli işyerine yine pencereden giren zanlı M.K.G’nin, içeride bulunan diyaliz hastalarına bağış kutusunu açarak, içerisindeki miktarı tespit edilemeyen nakit parayı sirkat ettiğini dile getirdi.

Soruşturma yeni başladı
Meselelerle ilgili yapılan soruşturma kapsamında zanlı M.K.G’nin 15 Ekim 2014 tarihinde tespit edilerek tutuklandığını söyleyen polis Ali Gencer, olayla ilgili tahkikatın henüz yeni başladığını hatırlattı. Gencer, zanlı M.K.G’nin suçlarını kabul ederek, gönüllü ifade verdiğini belirterek, tüm meselelerle ilgili alınması gereken çok sayıda ifade ve bulunması gereken emareler olduğu gerekçesiyle zanlının 3 gün süreyle tutuklu kalmasını talep etti.

Zanlı: “Şeytana uydum”
Mahkeme, polis memurunun tutukluluk talebi üzerine zanlı M.K.G’ye söz hakkı verdi. Zanlı: “Özür dilerim. Ben sadece gece gezdiğim zaman dolabı açık gördüm, pencere kilitsizdi içeri girdim. Buzlukta baklavalar vardı hepsini yedim. Laptopu aldım ama eve götürmedim. Şeytana uydum” dedi.

2 gün tutukluluk
Bunun üzerine Yargıç Asafoğulları, huzurunda yapılan tüm beyanları değerlendirdikten sonra soruşturmanın salimen yürütülebilmesi için zanlı M.K.G’nin 2 gün süreyle poliste tutuklu kalmasına emir verdi. Ayrıca zanlının tam teşekkürlü bir hastanede doktor kontrolünden geçirilmesi yönünde direktif verdi.

Kaynak: Yeni Düzen